Rubriky
Dětem Kultura Sport Zprávy

1. ročník Hokejové školy Petra Tenkráta začal zahájením na zámku

Hokejové školy Petra TenkrátaV neděli 19. 7. se uskutečnilo zahájení 1. ročníku Hokejové školy Petra Tenkráta. Prezentace proběhla na stadionu, poté se hráči s rodiči přesunuli na děčínský zámek k oficiálnímu zahájení. Zahájením provázel organizátor hokejové školy David Michálek. Představil vizi hokejové školy, realizační tým a v neposlední řadě hráče, jenž se kempu zúčastní. Na zahájení promluvil také patron kempu a děčínský odchovanec Petr Tenkrát, který má zkušenosti z české extraligy, NHL a jiných zahraničních soutěží.

Trénink na ledě pro první skupinu začal v 15,00 hod., poté následoval trénink druhé skupiny. Od pondělka bude tréninky na ledě doplňovat i suchá příprava, kterou v dopoledních hodinách povede Daniel Došlý (trenér mládeže HC Děčín), v odpoledních hodinách si tréninkové dávky rozdělí Václav Němeček (trenér boxu), Václav Polák (profesionální boxer) a Jitka Jirušová (trenérka aerobicu).

Hokejovou školu navštíví i známe osobnosti, ať už aktivní, nebo bývalí hráči. Ve středu na hráče čeká setkání s Karlem Kubátem, Jurajem Majdanem (oba HC Verva Litvínov) a s hráčem NHL Jiřím Tlustým. Ve čtvrtek se mohou účastnící kempu těšit na Michala Neuvirtha, brankáře Philadelphie Flyers, Václava Pletku, který loňskou sezónu působil v HC Slavia Praha a Valdemara Jiruše, někdejšího hráče extraligových celků HC Sparta Praha, HC Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, který v současné době působí jako trenér u juniorů HC Bílí Tygři Liberec.

Zdroj: HC Děčín