Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoCo se hodilo, to vzali
VARNSDORF – Z dvou varnsdorfských zahrad se během prvního červnového víkendu letošního roku ztratily odložené věci. Jedna z majitelek postrádá podsedáky, boty a hnojivo. Druhé chybí sekyra a nástěnné hodiny. Celková škoda nepřesáhla jeden tisíc českých korun. Případy přečinů krádeže a porušování domovní svobody prošetřovali policisté z Varnsdorfu, kteří v průběhu jednoho týdne natrefili na dvojici mužů ze Šluknovského výběžku. Ti si věci odnesli, a proto od jedenáctého června čelí sdělení podezření z uvedených přečinů. Svým počínám se mohou připravit až o tři roky svobody.

Ozdoby v podobě nápisů
DĚČÍN – Neznámý vandal po sobě zanechal stopy na odstaveném železničním vagonu v areálu děčínského vlakového nádraží. Ve čtvrtek jedenáctého června našli pracovníci drah na odstaveném vagonu dva nápisy „AmoRe“ a „Aida“. I když škoda nebyla doposud vyčíslena, policisté oznámenou událost z Poštovní ulice šetří s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Kořist zajištěna
RUMBURK – Zákazník rumburského supermarketu v Pražské ulici skončil v rukou místních policistů. Ve čtvrtek jedenáctého června letošního roku se pokusil projít mezi pokladnami bez zaplacení předplacenou SIM kartu v hodnotě 200,- Kč. Při průchodu pokladním prostorem ho prozradily bezpečnostní stojany, které spustily alarm a muž skončil v rukou ostrahy. Jak se zatím ukazuje, současný přečin krádeže zřejmě nebude jeho prvním přešlapem.

Odvážný to návštěvník!
RUMBURK – Policisté z Rumburku v těchto dnech pracují na případu přečinu krádeže, ke kterému se uchýlil místní jednačtyřicetiletý muž. V prostorách zdejšího kulturního domu se pokusil ve středu desátého června letošního roku krátce před devatenáctou hodinou odnést dva monitory v hodnotě 4.300,- Kč. I přes svou snahu, se mu to nepodařilo. Byl přistižen zaměstnanci objektu. Na jeho trestní rejstřík s největší pravděpodobností přibude další záznam …

Kolo nalezeno!
RUMBURK – Ačkoliv si majitel jízdního kola svůj majetek řádně zabezpečil, nakonec se přeci jen musel obrátit na policisty. Rumburští strážci zákona obdrželi z jeho úst oznámení o krádeži kola, které si oznamovatel odložil před supermarketem v Pražské ulici. Zajistil jej lankem a odešel. Když se k místu vrátil, kolo nenašel. Leč i přes to se na něj usmálo štěstí a policisté kolo dvanáctého června letošního ztracený bicykl zajistili. Jeho hodnota se pohybuje okolo pět a půl tisíce českých korun. Případ přečinu krádeže se tak vyvíjí překvapivě úspěšnou cestou.

Děčín 17. června 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín