Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoZmizely kabely
VARNSDORF – Policisté z místního oddělení ve Varnsdorfu pracují od minulého týdne na případu možné krádeže, ke které mohlo dojít před pár dny v areálu zdejšího pivovaru. Odstavený železniční vagon lůžkové úpravy jeví zjevné známky poškození. Navíc v něm chybí na čtyři desítky metrů napájecího kabelu. Strážci zákona společně se zástupci zasažené soukromé společnosti napočítali škody za devět tisíc českých korun.

Kdo vyvětral sušárnu?
DĚČÍN – Nemilé překvapení zažil ve čtvrtek jednadvacátého května letošního roku obyvatel panelového domu v Boleticích nad Labem. Z přilehlé sušárny zmizelo zřejmě rukou neznámého lapky část jeho majetku. Postrádá kromě jiného elektroniku, součásti automobilového interiéru a elektrické nářadí. Ztráty dosáhly částky necelých jedenácti tisíc českých korun. Kdo se skrývá za možným přečinem krádeže a porušování domovní svobody v tuto chvíli prošetřují policisté z obvodního oddělení Děčín – Město.

Bez notebooku
DĚCÍN/JÍLOVÉ – Podmokelští strážci zákona pracují od poloviny letošního května na další možné krádeži. K té tentokrát mělo dojít v bytě obyvatele panelového domu v Jílovém. Notebook odložený v ložnici není k nalezení. Jeho ztrátu majitel ocenil sedmi tisíci českých korun. Jisté okolnosti ukazují jistým směrem, leč ty jsou v tuto chvíli předmětem policejního šetření. Zda-li na jeho konci bude úspěšné vypátrání nezbedného lapky či řada dalších otazníků, ukáže až čas.

Vozík je fuč
DĚČÍN – Překážky ho zřejmě neodradily, a tak si v závěru svého nočního dobrodružství odvezl odstavený přívěsný vozík zn. Agados stříbrné barvy. Ačkoliv se jeho majitel snažil proti odcizení zabezpečit, ztrátám se nevyhnul. Přirovnal je k deseti tisícům českých korun. Hledaný majetek zmizel ze zahrady rodinného domu na Folknářích v Děčíně v noci z pátku na sobotu třiadvacátého května letošního roku. Okolnosti možného přečinu krádeže prošetřují policisté z OOP Děčín – Město.

Děčín 27. května 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín