Rubriky
Sport Zprávy

Úvod triatlonové sezony v podání Triade Děčín

triadeNa úvod sezony se závodníci Triade Děčín úspěšně představili na několika akcích a započali tak další triatlonovou sezónu 2015.

V sobotu 6.6 se konal nejmasovější triatlon ( 600 závodníků) v ČR Czechman v distancích halfironmana, kde nastoupila na startovní čáru Jitka Jirušová, známa hlavně vedením Fajn studia v Maroldově ulici, ve velkém vedru podala krásný výkon a umístila se na 2.místě ve své kategorii.

V sobotu 13.6 závodníci Triade Děčín bojovali na několika frontách. Titul mistra republiky získal Jan Pacina na Xterra triatlonu v Ostrově. Daniela Pešková a Jan Kotva se zúčastnili na terénním triatlonu Hornettlon v Hradčanech na Českolipsku. Vladimír Pěšek a Marek Peterka reprezentovali na velké mezinárodní akci v Německém Moritzburgu na tratích 1,9km plavání, 90km cyklistika a 21km běhu. V náročné mezinárodní konkurenci a teplém počasí se M.Peterka umístil na 3.místě.

Tradiční středeční Vlčí triatlon na Maxičkách měl hojné zastoupení a startovali: Jitka Jirušová, Jan Kotva, Ivan Parlesák, Pavel Koloušek a Jan Pacina. Jitka Jirušová brala 2.místo, Jan Pacina 3.místo a celkové prvenství Marek Peterka.
Víkend 20-21.6. byl ve znamení velkých akcí. Nejprve sprint triatlon v Roudnici nad Labem, kde za Triade Děčín závodili Ivan Parlesák a Marek Peterka, který obsadil 2.místo, také hostující Víťa Veselý, který byl na 1.místě, a zároveň Mistrovství ČR v dlouhém triatlonu, kde bojovali Pavel a Petr Roučkovi a to ve vynikajících časech pod 10,5 hodiny. Petr Vostřel měl napilno ve Švýcarsku, kde se konal velmi náročný, nejen díky velkému převýšení, ale letos i vzhledem počasí jako byl silný vítr a déšť se sněhem, mezinárodní extrémní Ironman Swissmen. V neděli se Jan Pacina činil na Pražském Xterra triatlonu a na Mistrovství ČR v prestižním olympijském triatlonu na startu opět Marek Peterka a k němu se přidal Vladimír Pešek s hostujícím Víťou Veselým, Marek Peterka bral více mistrovský titul za 3.místo v čase 2:00:45 h.
Všem patří gratulace, poděkováni za vzornou reprezentaci města Děčín a přejeme další úspěšná představení na triatlonové scéně.

V nejbližší době Triade Děčín také pořádá několik triatlonových akcí jako Triatlon Mikulášovice, Olešský paroháč a Železný knedlík.

Sledujte www.decinsportfest.cz
Triade Děčín