Rubriky
Sport Zprávy

Reprezentace žen U18 v Děčíně

reprezentace-zen-u18-v-decineOd pondělí 22. června 2015 se v Děčíně připravuje reprezentační tým žen do 18 let, který v ČEZ Sportcentru sehraje také 3 zápasy proti stejně starým vrstevnicím z Německa.

Reprezentační výběr se na severu Čech aktuálně připravuje a čekají ho první prověrky proti zahraničním soupeřům v této sezoně. Účast některého z reprezentačních výběrů v Děčíně je již téměř tradicí, v minulosti se tu kromě mládežnických týmů připravoval a hrál zápasy i A-tým mužů české reprezentace.

Trenérem ženského výběru U18 je zkušený kormidelník Petr Treml, který v minulosti trénoval například i reprezentační výběr mužů do 16 let, v NBL vedl tým USK Praha a v ŽBL tým VŠ Praha. A co zkušený trenér řekl před blížícími se třemi prověrkami proti týmu Německa?

„Trojice utkání v Děčíně proti soupeři z Německa je naší první mezinárodní prověrkou v této reprezentační sezoně. Vzhledem k tomu, že jsme v podstatě na začátku přípravy, dá se očekávat mírná nerozehranost či nervozita některých hráček. I přes to, že aktuálně ladíme souhru celého týmu, očekávám bojovná utkání s maximálním nasazením všech zúčastněných. Bohužel se nám nevyhýbají zdravotní problémy. K týmu se ještě nepřipojila Michaela Matušková, která prodělala virózu, ale doufám, že se v průběhu soustředění k družstvu připojí. Určité zdravotní problémy má také Julie Reisingerová, která momentálně trénuje v mírnějším režimu. Start těchto dvou hráček je tedy bohužel v přípravných utkáních proti Německu nejistý. I přes negativní zdravotní aspekty doufám, že se v Děčíně předvedeme v dobrém basketbalovém světle.“

Jak bylo zmíněno, kromě tréninků sehrají reprezentantky v Děčíně také tři zápasy s německými soupeřkami. Držitelé permanentek na utkání BK Děčín ze sezony 2014/2015 a hráči mládeže BK Horejsek Děčín mají vstup na všechny zápasy zdarma. Jednotné vstupné na středeční a čtvrteční zápas je 10,- Kč, na páteční mají všichni vstup zdarma.

Termíny zápasů:
Středa 24.6.2015 ČR U18 – Německo U18 (17 hodin)
Čtvrtek 25.6.2015 ČR U18 – Německo U18 (17 hodin)
Pátek 26.6.2015 ČR U18 – Německo U18 (11 hodin)

Zdroj: www.bkdecin.cz