Rubriky
Politika Turisti Zprávy

Předsedové vlád ocenili spolupráci národních parků

Českosaské Švýcarsko, 24. června 2015 Ministerští předsedové České republiky Bohuslav Sobotka a Saska Stanislaw Tillich navštívili v pátek, 12. června 2015, Centrum národního parku v Bad Schandau, kde společně ocenili úroveň spolupráce národních parků České a Saské Švýcarsko. Vznik těchto příhraničních národních parků patří k uskutečněným projektům obou států v oblasti životního prostředí a vzájemná spolupráce zde dosáhla mimořádně vysoké úrovně.

Vzájemnou a dlouhodobě rozvíjenou spolupráci představili předsedům vlád ředitelé správ národních parků Pavel Benda a Dietrich Butter. Tato spolupráce umožňující realizaci společných projektů a směřující k jednotnému přístupu v oblasti péče o obě chráněná území byla federací Europarc oceněna již dříve udělením certifikátu Transboundary Parks.

Atmosféru setkání pak doplňovalo prostředí Centra národního parku Saské Švýcarsko v Bad Schandau, které poskytuje informace o přírodě a turistických cílech jak v němčině, tak i češtině a jehož expozice je pojata rovněž dvojjazyčně.

Zdroj: www.npcs.cz