Rubriky
Sport Zprávy

O-Šiška: Chci s Děčínem do finále a posunout svou hru na vyšší level!

o-siska-chci-s-decinem-do-finale-a-posunout-svou-hru-na-vyssi-levelNovou akvizicí Válečníků je jednadvacetiletý rozehrávač či menší křídlo Ondřej Šiška, který do našeho týmu přichází z Brna. V interview jsme zabrousili na Ondřejovy basketbalové začátky, motivaci v novém angažmá či roli v týmu.

Ondro, nejprve vás vítám v Děčíně a přeji hodně štěstí. Na začátek asi základní otázka – kdo vás k basketu přivedl a v kolika letech jste se mu začal naplno věnovat?
K basketu mě přivedl táta, když mi bylo asi 7-8 let. A naplno jsem se mu začal věnovat, asi když jsem odešel do Zlína a začal cítit, že to má nějaký smysl.

Kde jste basketbalově vyrůstal? A který kouč vám toho doposud nejvíce dal?
S basketem jsem začal v Přerově a ve 14 letech odešel do Zlína, kde po třech strávených letech jsem odešel do Brna. Zažil jsem už poměrně hodně trenérů a všichni mi toho určitě hodně dali, ale jestli mám říct jedno jméno, tak to bude Željko Živkovič, který mě začal trénovat ve Zlíně a následně i v Brně.

Basketbalové veřejnosti jste se na oči nejvíce dostal poslední vydařenou sezonou v Brně. Kde hledáte příčiny, že jste šel výkonnostně i bodově tak nahoru?
Začátkem sezony jsme měli hodně zraněných hráčů a pro mě se otevírala příležitost hrát v základu – a na hřišti jsem měl relativně spoustu prostoru. Snažil jsem se tuhle příležitost co nejvíce využít.

V minulé sezoně jste s Brnem obsadil v Hyundai F-4 Českého poháru třetí příčku. Je to pro vás dosud největší úspěch vaší kariéry?
V chlapech určitě. Jen mě mrzí, že jsme nedokázali v sezoně podávat takovéhle výkony jako právě na tomhle turnaji.

Před letošní sezonou se vám tedy ozval s nabídkou Děčín. Proč jste právě na tuto nabídku kývl? Co vás na angažmá v dresu Válečníků láká?
Děčín projevil v jednání velký profesionalismus a zájem, což se nedá uplně říct u ostatních týmů. V Brně ještě není znám trenér ani kádr pro příští sezonu a já nechtěl riskovat, že by to byla další frustrující sezona. A taky jsem usoudil, že bych potřeboval nový impuls. Děčín má vždy nejvyšší cíle, kvalitního trenéra a skvělé fanoušky, takže všechno, co je pro tento sport důležité.

Jaké jsou vaše ambice a cíle pro děčínské angažmá?
Já mám vždy ty nejvyšší cíle. Chci se s Děčínem dostat do finále a posunout svou hru na vyšší level.

Dirigovat děčínskou družinu budete společně s Tomášem Vyoralem. Jak se na tuto spolupráci těšíte? A už víte od kouče Budínského, jaké budou vaše hlavní úkoly v týmu?
Trenér mi zatím jen nastínil mou roli v týmu, počítá s tím, že mohu alternovat i na pozici 2. Na spolupráci s Tomášem se těším a věřím, že to bude klapat.

Je někdo z děčínského kádru, s kým se již více osobně znáte? Například kvůli snadnější adaptaci a zapadnutí do kabiny.
Osobněji se znám asi jen s Tomášem (Vyoralem) z juniorského nároďáku. Nikdy mi nedělalo potíže se začlenit do jakéhokoliv kolektivu, doufám, že mě kluci přijmou. (úsměv)

Foto: Basket Brno
Zdroj: www.bkdecin.cz