Rubriky
Sport Zprávy

Hráčky ČR do 18 let dovršily proti Němkám „vítězný hattrick“

hracky-cr-do-18-letReprezentantky do 18 let završily „trojboj“ proti Německu vítězně a proti svým stejně starým sokyním si připsaly třetí vítězství v řadě během pouhých tří dnů.

Svěřenkyně kouče Tremla začaly zápas číslo 3 vlažněji, ale rvaly se o každý míč a postupně získávaly na hřišti převahu, kterou dokázaly vyjádřit i bodově. Střeleckou tahounkou v první polovině klání byla na české straně především křídelnice Lucie Hošková.

Německý výběr zazlobil ve druhém kvartálu, kdy prohnal síťkou několik trojek, ale Holešínská a spol. si stále udržovaly solidní odstup, který navíc po obrátce výrazně navýšily – před závěrečnou periodou již byly v plusu dvaceti punktů a utkání nakonec v pohodě dovedly do vítězného konce.

České reprezentantky v Děčíně kromě tréninků a přípravy tedy sehrály i tří přátelské zápasy, v nichž pokaždé zvítězily. Jejich příprava v českých městech bude trvat až do konce července, když následně se od 30. července do 9. srpna Tremlův výběr představí ve slovinském Celje na ME U18.

Ve skupině D na ME se české hráčky střetnou s výběry Nizozemska, Estonska a Chorvatska.

ČR U18 – Německo U18 77:52 (19:10, 39:28, 60:40)

Střelkyně ČR: Hošková 16, Holešínská 12, Šoukalová 11, Gaislerová 8, Zítková 7, Gallasová 6, Šípová 5, Löflerová, Rokošová a Heroschová po 4.

Foto: FIBA/ČBF (Václav Mudra)
Zdroj: www.bkdecin.cz