Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPozor na docházku!
DĚČÍN – Absence dětí ve škole měla za následek trestní oznámení. Před pár dny děčínští policisté obdrželi informace o dvou žačkách základní školy na Teplické ulici, jejichž přehled školní docházky je plný neomluvených hodin. Od loňského září do současnosti čítá v obou případ v průměru 144 zameškaných vyučovacích hodin. Jejich zákonný zástupce tak čelí policejnímu prověřování, jehož výsledkem může být přečin ohrožování výchovy dítěte.

Nevítaný návštěvník
VARNSDORF – Varnsdorfští strážci zákona prošetřují okolnosti podivného zmizení několika věcí z rodinného domu ve Varnsdorfu. Majitel od devatenáctého května letošního roku postrádá věci v hodnotě šesti a půl tisíce českých korun. Postrádá elektroniku, několik hodinek a také alkohol s dalšími drobnostmi. Nevítaný návštěvník do domu zřejmě pronikl v nestřeženém okamžiku, když se oznamovatel pohyboval po zahradě. Případ směřuje k přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Bez notebooku
RUMBURK – Obdobný případ o pár dní dříve zaznamenali policisté také v Rumburku. Majitel tamního rodinného domu se na policisty obrátil koncem uplynulého týdne, jelikož ve svém domě nemohl nalézt volně odložený notebook. Chybějící přistroj, uložený v brašně společně s vizitkami, ocenil na dvacet tisíc českých korun. Jednou z verzí může být i přečin krádeže a porušování domovní svobody, což od pátku 15. května prověřují policisté z OOP Rumburk.

Ze ztráty se vyklubaly úvěry
DĚČÍN – Cennou zkušeností v tuto chvíli prochází muž z Děčína, jež se obrátil na policii po zjištění, že si na jeho osobu kdosi sjednal dva úvěry. Oba sjednané úvěry vyústily v částku bezmála dvaceti tisíc českých korun. Za jejich vznikem se nejspíš skrývají zneužité ztracené doklady. Jejich ztrátu ohlásil děčínským policistům letos v dubnu. V současné chvíli navíc čelí ještě výrazné útratě u operátora, který ho vyrozuměl o provolání částky necelých šesti tisíc českých korun. Ta plyne ze ztracené SIM karty, která byla uložena ve ztracené peněžence společně s doklady. Podmokelští policisté stojí před objasněním všech okolností možných přečinu podvodu a poškození cizích práv. Pokud se jim podaří rozluštit klubko nejasností, může být na jeho konci obvinění ze zmiňovaných trestných činů a konkrétní osoba, jež nalezenou peněženku neodevzdala, jak jí ukládá zákon.

Děčín 20. května 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín