Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoRaději z ruky doruky
DĚČÍN – Bourací kladivo sehrálo hlavní roli v případě přečinu krádeže, který policisté z Děčína uzavřeli třiadvacátého dubna letošního roku sdělením podezření ze spáchání zmiňovaného přečinu. Mladík údajně zapůjčené pracovní nářadí odevzdal na smluvení místo v Děčíně, nicméně do rukou majitele již nedoputovalo. Vlastík ztrátu ohodnotil částkou 6.200,- Kč. Nepříjemnou událost ohlásil na policii, která případ v minulých týdnech prověřila a došla k závěru, že se mladík krádeže nářadí zřejmě dopustil. Policisté z OOP Děčín – Podmokly případ zpracovali ve zkráceném přípravném řízení.

Nemilé škrábance
DĚČÍN/JÍLOVÉ – Policisté z obvodního oddělení Děčín – Podmokly byli v polovině března letošního roku seznámeni s poškozením parkujícího vozu v Jílovém. Majitelka Škody Fabie zjistila 19. března letošního roku, že jí během parkování v Lipové ulici zřejmě někdo poškrábal pravé přední a zadní dveře. Po nevítané úpravě karoserie zůstaly v bohu auta dvě rýhy. Odborníci odhadli škodu na 4.500,- Kč, a tak byla březnová událost po prošetření podmokelskými strážci zákona postoupena na městský úřad v Jílovém s podezřením na možný přestupek proti majetku.

Noční výtržnost
DĚČÍN – Služby policie někdy musí vyhledat i řidič městské hromadné dopravy. Její děčínský zaměstnanec přišel na oddělení policie v Kaštanově ulici oznámit poškození autobusu. V průběhu noční služby v neděli 26. dubna 2015 při jízdě Tyršovou ulicí v Děčíně uslyšel ránu do bočního okna svěřeného autobusu. Po ráně jízdu přerušil a šel ho s kolegy obhlédnout. Škoda zatím dopravní společností vyčíslena nebyla, nicméně vysypaná skleněná výplň okna si žádá objasnění. Nedělní příhodu zdejší strážci zákona prošetřují s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Co to máte v batohu?
DĚČÍN – Prodavačky v děčínských Želenicích natrefili v pondělí ráno na zloděje. Muž zanedbaného vzhledu vstoupil do jejich obchodu v pondělí 27. dubna 2015 krátce před osmou hodinou ráno. Při procházení mezi regály si vložil do svého batohu několik šampónů. Když se pokoušel odejít z krámu bez placení, do cesty mu vstoupila jedna z prodavaček. Překážku v cestě vyřešil útokem a odchozením zboží na prodejní plochu. Při přetahování s prodavačkou se mu podařilo utéct, leč bez batohu. A tak má policie stopu, podle které může lapku z obchodu vypátrat. Případem přečinu krádeže se zabývají policisté z OOP Děčín – Podmokly.

Zmizely kamna
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Benešovští policisté čelí případu možné krádeže, ke které mohlo dojít během prodeje nemovitosti. Noví majitelé zakoupili rodinný dům v jejich služebním obvodě prostřednictvím veřejné dražby. Součástí zakoupeného domu byly i krbová kamna s výměníkem a dalším příslušenstvím. Ty se v současné chvíli již v domě nenacházejí a nový majitel by rád zjistil, jestli nebyl okraden. Na pomoc si přizval policejní inspektory, kteří by prostřednictvím policejního šetření mohli na jeho otázky odpovědět. Hodnota zmizelého majetku odpovídá zhruba dvaceti tisům českých korun. To není zanedbatelná částka.

Děčín 27. dubna 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín