Rubriky
Sport Zprávy

Začíná finále NBL. Nymburk bude proti Děčínu útočit na 12. titul v řadě

basketball-nymburkTřinácté finále v řadě na jedné a premiérová účast v boji o titul na druhé straně palubovky. Takové je složení finálové dvojice Národní basketbalové ligy mezi Nymburkem a Děčínem. V roli favoritů jsou Středočeši, kteří nejvyšší soutěži vládnou bez přerušení už jedenáct let.

„Jsme jednoznačně zkušenějším týmem. Máme na soupisce mnoho hráčů se zkušenostmi z finále, pro Petra Bendu půjde už o osmou účast,“ neopomněl zdůraznit nymburský asistent Lubomír Růžička.

Předchozí finálové souboje jeho svěřenci odehráli proti Prostějovu. Na souboje s Děčínem se těší. „Po pěti letech s Prostějovem je to vítaná změna. Myslím, že je to přínosem i pro celou ligu. Bude to určitě zajímavá série,“ věří asistent Lubomír Růžička.

Děčín zažívá basketbalovou euforii. Finále si zahraje poprvé ve své klubové historii. „Je mi ctí trénovat takovýhle tým a hráče. Jsme letos jediným týmem, který bude hrát finále ligy i poháru. To je pro nás mimořádný počin,“ říká trenér Pavel Budínský.

Severočeši berou boj o titul jako malé Nagano. Vnímají sice dominantní nymburské postavení na domácí scéně, dopředu se ale rozhodně nevzdávají.

„Musíme se připravit, abychom nebyli Nymburku pouze komparzem, ale naopak vyrovnaným soupeřem. Bude to těžké, to je jasné, ale co víc si přát, než se poměřit ve finále se šampionem šampionů. Děkuji za tenhle zážitek hlavně svým hráčům,“ dodal Pavel Budínský.

Jestli favorit z Nymburka v úvodním finálovém duelu potvrdí roli favorita, nebo uspěje řádně namotivovaný premiant v boji o titul, uslyšíte v přímém přenosu na streamu Český rozhlas Sport na našem webu či v mobilní aplikaci iRadio. Zápas začíná v 17:30.

Autor:  Pavel Petr  (ppe), Petr Hašek
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever