Rubriky
Sport Zprávy

Válečnický trojrozhovor před Finále 2 na zimním stadionu

fotoreportaz-z-prvniho-treninku-valecniku-na-zimnim-stadionuDo zpovědnice, kde jsme každému z hráčů položili 4 anketní otázky, usedlo trio Válečníků Tomáš Vyoral – Robert Landa – Luboš Stria. Jak moc byly jejich tipy, přání a názory blízké či odlišné?

Pondělní finálový Zápas 2 se bude hrát na děčínském zimním stadionu. Jak to ty osobně vnímáš a co tomu říkáš po sportovní stránce?
Tomáš:
Já se na to osobně hodně těším. Myslím, že to bude super zážitek jak pro nás, tak pro fanoušky. Doufám, že jich přijde hodně a my se budeme snažit urvat první výhru…

Robert: Po sportovní stránce, to myslíš, že to asi nebude přímo naše klasické domácí prostředí v Maroldovce, nicméně pro mě domácí prostředí je to, že hrajeme v Děčíně a že v zádech budeme mít naše fanoušky. Nebudeme tam sice mít přímo své koše, ale já myslím, že to, že tam bude spousta lidí a že klub svojí aktivitou dokázal připravit stadion, kam se vejde víc než dvakrát tolik lidí, tak to je prostě domácí prostředí. Domácí prostředí jsou fanoušci a domácí prostředí je děčínské – a já v tom nevidím rozdíl.

Luboš: Celkově velice pozitivní věc. Hrajeme finále a to byl náš sen, za kterým jsme si šli celou sezonu, a proto nemůže být ani jedna negativní myšlenka. S klukama z týmu jsme se byli na zimáku podívat a od prvního okamžiku jsem si dokázal představit tu skvělou atmosféru, která nastane, když přijde ještě více fanoušků, než se vměstná do naší basketbalové haly. Hodně lidí se nás ptá, zda ztrácíme výhodu domácího prostředí, ale osobně si to nemyslím. Pro nás je důležitější podpora fanoušků než neznámé prostředí, a to se potvrdilo i při prvním zápase, kde jsme se cítili skvěle právě díky nim! Veliké díky pro všechny, kteří tam byli a hlasitě fandili!

Jak se na utkání těšíš a jaká jsou tvá očekávání?
T.:
Finále se nehraje každý den, a proto do toho budeme chtít dát spoustu energie a uvidíme, na co to bude stačit. Již v prvním utkání jsme ukázali, že se s Nymburkem dá hrát. Pokud budeme vyhodnocovat lépe některé situace a budeme dobře bránit, mohli bychom hrát s Nymburkem vyrovnané utkání.

R.: Moc se těším a očekávám vítězství, jinak to nejde. V prvním zápase si myslím, že jsme hráli dobře. Podobně jako Nymburk jsme měli trošku pauzu, takže uvidíme, jaký to bude a jak se s tím vypořádáme. Uvidíme taky, co s námi udělá naše bouřlivý publikum. A záleží taky na utkání, když se podíváme, kdo proti nám na straně Nymburka stojí, tak jsou to čeští reprezentanti, hráči, kteří mají zkušenosti z NBA nebo z Euroligy – to budí respekt, ale zdravý respekt. A to jsme si potvrdili v tom prvním zápase, kdy jsme slýchali dobrá hodnocení po tom, co jsme tam předvedli a jak jsme hráli. Chci odehrát podobné utkání s vítěznou koncovkou pro nás. Nemyslím si, že to skončí plus deset, dvacet nebo třicet, ale pokud bude průběh podobně napínavý, jako byl v Nymburku, a pokud to bude s radostnějším koncem pro nás, nebudu smutnej.

L.: Nelze se netěšit, protože finále ligy hraju poprvé a možná také naposledy, a proto si to hodlám užít s maximální intenzitou, ať mám na co vzpomínat. Očekávání jsou velká, a to hlavně díky onomu přesunu na zimní stadion, kde nejlepší fanoušci vytvoří pořádný kotel a bude se hrát v parádní atmosféře. Na hřišti to bude boj o každý centimetr palubovky – a na to se těším úplně stejně.

Jaký je tvůj odhad počtu fanoušků, kteří na utkání dorazí? A s jakým počtem bys byl spokojený?
T.:
Podle mě na zápas přijde 3 500 lidí, ale když to bude víc jak 2 500 lidí, tak budu spokojený. Věřím, že se vytvoří pekelná atmosféra.

R.: Věřím, že to bude nad tři tisíce – a pak budu spokojený. (úsměv) Budu samozřejmě rád, když přijde přes tři tisíce, ale spokojený budu, když se diváci budou dobře bavit a zápas si užijí.

L.: 3256. Když přijde ještě víc, tak budu nejspokojenější a chtěl bych zažít závěrečnou vítěznou děkovačku, která je společně s nimi nezapomenutelným zážitkem.

Jak bys nerozhodnuté či váhavé fans na zápas nalákal?
T.:
Děčín je poprvé ve své historii ve finále a mělo by si to včetně nás užít a vychutnat co nejvíce lidí. My budeme dělat, co můžeme.

R.: Já si myslím, že to je jednoznačné. Prostě basketbalový Děčín je ve finále poprvé za 70 let existence klubu a já myslím, že stojí za to jít se na ten stadion podívat. Bude to událost, ať už na zápas přijdou ti, co nás znají a vědí, jakým způsobem je děčínský klub vedený a jakým způsobem jsme trénovaní a hrajeme, tak i další fans si můžou být jistí, že tam necháme všechno, že to bude bojovné utkání. Věřím, že pro nás s dobrým koncem, když budeme mít trochu štěstí a pokud nás domácí fanoušci podpoří, takže podle mě je to událost pro český sport a já budu rád, když tam bude co nejvíc fanoušků.

L.: Nevěřím, že někdo takový v Děčíně je, protože kdo má rád sport a kouká na zápasy MS v hokeji, tak by přeci nechtěl přijít o podobnou atmosféru a zážitek na celý život… Takže s sebou bílé triko, dobrou náladu a v pondělí 18.5. od 18.00 se na Vás těšíme. Válečníci ze severu!

Zdroj: www.bkdecin.cz