Rubriky
Sport Zprávy

Série mezi Válečníky a Prostějovem dospěla až do Zápasu 5

prostejovSemifinálová série mezi Válečníky a Prostějovem dospěla až do Zápasu 5, v němž se definitivně rozluští tajenka, kdo ze soupeřů postoupí do finále proti Nymburku a na koho zbyde pouze boj o bronz s Opavou.

Svěřenci Pavla Budínského budou mít v zádech výhodu domácího prostředí a zřejmě opět vyprodanou a bouřící arénu plnou nadšených tifosi. Hanákům budou hrát do karet zkušenosti z těžkých mačů, navíc mají šanci zavřít Děčínu finálová stavidla v pátém mači již potřetí za posledních devět let.

V celé semifinálové sérii zatím platí, že můj dům, můj hrad. V prvním utkání vybojovali Děčínští na svém kurtu výhru, když o desetibodovém vítězství rozhodli v závěrečné periodě, před níž byli v plusu dvou punktů. Utkání 2 na Hané svěřenci Pavla Budínského neodstartovali špatně a po prvním kvartálu byli o dva pointy vpředu, ale postupem času začali za delší konec provazu tahat Orli a ve zbytku klání byli jasně lepší, z čehož rezonovala jejich drtivá výhra o více než 30 bodů.

Třetí zápas v ČEZ Sportcentru se pro děčínský tým po změně stran nevyvíjel příznivě a ve třetí periodě se vedení Švrdlíka a spol. vyšplhalo až na 15 punktů. Závěrečnou čtvrtinu ovšem opanovali Válečníci, kteří díky heroickému výkonu podpořenému bouřlivým fanděním nadupané arény strhli v poslední minutě čtyřbodové vítězství na svou stranu.

Ve čtvrtém utkání na prostějovském kurtu si domácí již během úvodní desetiminutovky zásluhou šňůry 15:0 vybudovali čtrnáctibodový polštář. Válečníci se sice dokázali ve druhé i třetí periodě přitáhnout na šest bodů, ve čtvrté pak na osm, ale víc jim svěřenci kouče Cholevy nedovolili a díky vítězství o patnáct punktů tak srovnali stav série na 2:2 na zápasy.

Utkání číslo pět vysílá přímým přenosem stanice SlovakSport TV2.

Odehrané semifinálové zápasy v kostce:
Děčín – Prostějov 81:71 (Stria 15, Tucker 14 – Marko 18, Švrdlík, Talley a Mrviš po 12)
Prostějov – Děčín 87:54 (Slezák 25, Tomanec 14 – Houška a Landa po 11, Jelínek 9)
Děčín – Prostějov 67:63 (Vyoral 18, Houška 14 – Švrdlík 19, Marko 12)
Prostějov – Děčín 73:58 (Šteffel 15, Slezák 14 – Stria 13, Houška 12)

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta