Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním ČEZ Basketball Nymburk – BK Děčín

cez-basketball-nymburkVálečníci se pouhé dva dny po historickém Duelu 2 představí v dalším finálovém utkání s pořadovým číslem 3 na nymburském kurtu. Utkání vysílá přímým přenosem stanice ČT Sport.

Svěřenci kouče Kemzury získali pondělní výhrou na „zimáku“ výhodu prvního mečbolu, když aktuálně vedou v sérii již 2:0 na zápasy.

V prvním sériovém klání na hřišti Středočechů bojovali děčínští hráči o výhru až do samého konce, když ještě 44 vteřin před koncem byli o jediný bod zpět. Nymburští ovšem čtyřmi punkty v závěru přeci jen strhli výhru na svou stranu a po výsledku 69:64 (Simmons 16, Washington a Benda po 12 – Bosák 14, Landa a Jelínek po 11) tak získali první bod v sérii.

Ve druhém utkání, které se hrálo na Zimním stadionu v Děčíně, padl divácký rekord NBL, když na zápas dorazilo 4 850 fanoušků! Tifosi odění v drtivé většině do bílé barvy hnali bouřlivým fanděním své ovečky vpřed, ale Nymburk v tomto mači jasně ukázal své kvality. Po poločase byli hosté v plusu sedmi pointů a ve druhé půli definitivně rozhodli o své výhře, když na tabuli po utkání svítil stav 61:87 (Vyoral 14, Jelínek 12, J. Houška a Bosák po 8 – Raivio 15, Simmons 14, Benda 13).

Utkání 2 tedy ozdobila dechberoucí divácká kulisa! Před utkáním zazněla česká hymna a kouč Pavel Budínský s rozehrávačem Tomášem Vyoralem převzali z rukou předsedy ALK Zdeňka Břízy a prezidenta BK Děčín Miroslava Chrastného ocenění za nejlepší kouče, respektive hráče s největším zlepšením. Během zápasu také proběhla celá řada tanečních vystoupení.

Ve středečním klání může děčínská ekipa odvrátit hrozbu konce finálové série i celé sezony. V případě, že i potřetí v sérii zvítězí Hruban a spol., budou slavit již dvanáctý ligový titul v řadě. Válečníci ovšem nedají svou kůži lacino, navíc se mohou opět těšit na podporu svých fans, kterých dorazí do Nymburka minimálně 1 plný autobus!

Názor BK Děčín

Mgr. Pavel Budínský (hlavní trenér): „Před utkáním číslo 3 si musíme dobře nastavit hlavu, protože vnímáme ještě plno dojmů z utkání číslo dvě, které myslím zanechalo velmi emocionální stopy ve všech aktérech tohoto utkání. Nymburk nám ukázal, že to myslí s obhajobou titulu velmi vážně, předvedená hra v Děčíně byla opravdu evropského charakteru a myslím, že v tomto budou pokračovat i v domácím utkání. Rozhodně nebudou chtít sérii prodlužovat. Na nás ale je, abychom to vnímali jako obrovskou výzvu, a jak se o nás ví, nejsme týmem, který tam přijede a to utkání jenom odehraje. Spíš naopak budeme věřit tomu, že jsme schopní se zlepšit, zkvalitnit hru na obou polovinách hřiště a že můžeme Nymburk v domácím prostředí pozlobit.“

Jakub Houška (pivot, kapitán týmu): „K finálovému zápasu číslo tři pojedeme s tím, že nemáme stejně jako v celé sérii co ztratit, ale jedeme se tam porvat, protože by bylo hezké vrátit se ještě domů a zažít tu atmosféru, kterou jsme zažili v pondělí. Bylo by to hrozně hezké, takže tam zase necháme všechno, jako jsme nechali teďka doma, protože nás to stálo hodně sil. Ale pojedeme se porvat!“

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta