Rubriky
Zprávy

Děčín získal 2. místo v soutěži Obec přátelská rodině

cenaObec přátelská rodině, tímto titulem se od včerejšího dne může pyšnit město Děčín, které uspělo v kategorii měst s počtem obyvatel nad 50 tis. a získalo tak stoprocentní dotaci ve výši 275 tis. Kč.

„Do soutěže jsme vstupovali s projektem Město pro rodiny, který navazuje na strategický dokument Koncepce prorodinné politiky města Děčín pro období 2014 – 2018, jehož cílem je podpořit rodinu v celém jejím generačním spektru,“ řekla Hana Cermonová, náměstkyně primátorky. Právě z dotačních peněz by se měl projekt zaměřený na seniory, rodiče a děti realizovat. Město totiž chce podpořit nejen kulturní aktivity pro různé věkové kategorie, rozšířit infrastrukturu přebalovacích koutů, ale také rozvíjet cyklistiku. „V rámci projektu chceme podpořit akce, které jsou zaměřeny na aktivní trávení času jak seniorů, tak rodičů s dětmi. To znamená, že část peněz chceme použít například na podporu aktivit na zámku, na nákup her do knihovny, věnovat se ale také chceme klubové činnosti seniorů nebo pořídit interaktivní hry do Aquaparku,“ doplnila Hana Cermonová.

Ministerstvo práce a sociálních věcí soutěž o titul Obec přátelská rodině a finanční dotaci na aktivity, které podpoří rodiny, vyhlašuje již sedm let. Ocenění a šeky s peněžní dotací předala vítězům ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Letošního ročníku se zúčastnilo 16 obcí.

Zdroj: Magistrát města Děčín