Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs. HC Děčín 4:3 po penaltách aneb vydařené setkání hráčů a fanoušků BKD a HCD

bk-decin-vs-hc-decinV ČEZ Sportcentru proběhlo v pátek 22. května od 17 hodin společné setkání hráčů a fanoušků BK Děčín a HC Děčín okořeněné o vzájemný zápas ve fotbale.

V exhibičním fotbalovém mači, v němž se proti sobě střetli děčínští basketbalisté a hokejisté, se hrálo systémem 4+1, tedy v poli nastoupili čtyři hráči plus brankář. Samotné utkání se hrálo na 4×10 minut hrubého času, tedy bez jakéhokoli přerušování, na celé hřiště, tudíž auty či rohy v tomto utkání k vidění nebyly.

Válečníci začali utkání lépe a díky trefě Jakuba Kaši se ujali vedení 1:0. Hokejoví Medvědi ovšem postupně třemi góly zvrátili průběžný stav ve svůj prospěch. Děčínští basketbalisté ovšem nesložili zbraně, nejprve J-Kaša svým druhým gólem v utkání snížil a na 3:3 vyrovnal v závěrečné desetiminutovce Tomáš Vyoral.

Utkání skončilo 3:3 a o vítězi se tak rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. Penalty se kopaly z polovině hřiště na prázdné branky. Z pěti exekutorů byli na straně basketbalistů úspěšní dva, hokejisté se trefili do sítě pouze jednou, takže hráči BK Děčín nakonec zvítězili 4:3 po penaltách. Rozhodující penaltu proměnil v závěrečné páté sérii Lukáš Bažant.

Utkání provázela velmi solidní kulisa, o kterou se staraly oba fanouškovské tábory, které se ve svých chorálech střídaly s téměř železnou pravidelností. Nejen mezi fans, ale i na samotném kurtu panovala během celého mače uvolněná atmosféra a dobrá nálada, kterou se navíc samotní hráči snažili vyštengrovat různými fintami a kličkami, které všechny příchozí diváky bavily.

Po samotném utkání následovala tradičně děkovačka a po ní již debata s přítomnými fans. Fanoušci se ptali na různé věci a dotkli se hned několika témat, na něž jim všichni přítomní hráči včetně kouče Pavla Budínského ochotně odpovídali.

Na debatu následně navázala i autogramiáda hráčů a focení. Během něj se mohli fans nechat zvěčnit se stříbrnou medailí i pohárem za druhé místo v Kooperativa NBL i stejně cennou trofejí za druhou příčku v Hyundai F-4 Českého poháru.

Zdroj: www.bkdecin.cz