Rubriky
Zprávy

Mladíci chtěli zničit vietnamský obchod, strážníci je zadrželi

mpdecin_alesoVentilovat svou nenávist k vietnamské komunitě se rozhodli dva mladíci z Prahy. Na osobní konfrontaci s některým z cizinců zjevně neměli odvahu a své rasistické postoje demonstrovali ničením majetku. V ranních hodinách si kousek od centra Děčína vyhlédli obchod, o kterém se domnívali, že patří jednomu z vietnamských obchodníků a poničili u něj skleněnou výplň u vstupních dveří. Akce mladíkům poněkud nevyšla. Jednak se v odhadu spletli, neboť nešlo o vietnamský obchod, majitel navíc ihned zalarmoval strážníky, kteří dvojici výtržníků během pár minut zadrželi.

Na řádění dvojice vandalů upozornil majitel obchodu dnes krátce po páté hodině ráno. „Uvedl, že dva mladíci rozkopali skleněnou výplň dveří a poté utekli směrem ke Společenskému domu Střelnice. Dále uvedl, že šlo o mladíky s vyholenými hlavami a popsal jejich oblečení,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dozorčí služba na místo ihned vyslala autohlídku strážníků. Ti zkontaktovali majitele obchodu a prohledali okolí. Zhruba sto metrů od poškozeného obchodu strážníci zadrželi dvojici mladíků ve věku dvacet let. Oba se strážníkům k útoku přiznali.

„Mladíci shodně uvedli, že se domnívali, že jde o vietnamský obchod s tím, že Vietnamce nemají rádi. Hlídka MP zadržené předala Policii ČR, která se na místo události dostavila a případ si převzala k dořešení,“ dodal Horák.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín