Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs Ariete Prostějov

prostejovPouhých 48 hodin dělí Zápasy 2 a 3 semifinálové série Válečníků s Orly. Kdo ze soupeřů bude mít více energie? Udrží si Děčínští výhodu domácí palubovky? A kdo získá plus v podobě mečbolu a přiblíží se na dostřel vysněnému finále? Rébusů před startem pondělního klání je hodně.

Do třetího zápasu se tedy bude vstupovat za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy. V prvním mači na děčínském kurtu zvítězili svěřenci Pavla Budínského poměrem 81:71 (Stria 15, Tucker 14, Landa 12 – Marko 18, Švrdlík, Talley a Mrviš po 12) a ujali se tak v sérii vedení 1:0.

Na Hané děčínští hráči nezačali nejlépe, ale po první čtvrtině byli v dvoubodovém vedení a ještě na startu druhého kvartálu drželi s Orly krok. Pak ovšem svěřenci kouče Cholevy šli do dvouciferného trháku a v průběhu třetí periody již bylo jejich vedení více než dvacetibodové.

Válečníci sice ještě v závěrečné desetiminutovce stáhli manko z minus 27 o čtrnáct punktů na minus 13, ale Švrdlík a spol., i bez zraněného Dylana Talleyho, v závěru na kurtu opět jasně vládli a po výhře 87:54 (Slezák 25, Tomanec 14, Marko 13 – Houška a Landa po 11, Jelínek 9) tak srovnali stav na 1:1 na zápasy.

Orli byli v tomto zápase lepší ve všech statistických ukazatelích. Domácí výborně pálili zpoza perimetru (20/9 – úspěšnost 45%), měli o 15 doskoků (41:26) i asistencí (23:8) více. Z toho všeho také rezonovala celková týmová efektivita – 116:24 pro Hanáky…

Válečníky ovšem v pondělí za druhým bodem v sérii bude hnát opět vyprodané ČEZ Sportcentrum! Všichni si prosím opět oblečte bílá trika, ať společně vytvoříme klukům to ideální a pravé „Bílé peklo“ a dotáhneme je společnými silami za důležitým vítězstvím!

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta