Rubriky
Sport Zprávy

39. ročník turnaje „O čokoládový puk“ je za námi

cokopukV posledním březnovém víkendu se na děčínském zimním stadionu odehrál nejstarší turnaj v ČR. Jednalo se o turnaj 4. tříd – hráčů ročníku 2005 a hráček ročníku 2004. Letos se v Děčíně představila družstva HC Děčín, HC Česká Lípa, HC Klášterec nad Ohří, HC Slovan Louny, HC Skuteč a HC Orlíci Uničov. Turnaj měl specifické hodnocení, kdy se hrálo 3 x 12 minut čistého času a po utkání následovala 3 trestná střílení z každého družstva. Každá třetina byla hodnocena jako miniutkání a bod mohly týmy získat i za nájezdy. Tento model se v jiných turnajích osvědčil, jelikož vede všechny hráče k maximálním výkonům po celé utkání, anžto je stále o co hrát.

V úvodním utkání se představil domácí celek proti celku z České Lípy. Jednalo se o tradičního soupeře, se kterým jsme v této sezóně sehráli mnoho utkání a tak jsme se nemohli vzájemně příliš překvapit. Po třetinách 1:0, 0:2, 0:4 a nájezdech 1:1 jsme si připsali první cenné body do tabulky. Ve druhém utkání nás čekal soupeř z Uničova, o kterém jsme nevěděli vůbec nic. Jen to, že mají kvalitní výsledky z ostatních turnajů. Do utkání jsme vstoupili s odhodláním. Střelecky se nám však příliš nedařilo a často jsme se utápěli ve vlastních kličkách bez zakončení, což však na druhou stranu zdobilo našeho soupeře, který se snažil střílet z každé pozice. Po třetinách 1:3, 0:3, 0:5 a SN 0:2 jsme odcházeli sic s hlavou vztyčenou, ale bez bodů. V posledním utkání prvního dne nás čekal další soupeř, se kterým máme dobré vztahy, a utkání mají vždy vysoký náboj. Nutno podotknout, že celek Loun patří k těm kvalitnějším v tomto ročníku. Utkání mělo šťávu, akce střídala akci, jako by ani nebylo známky po tom, že mají chlapci za sebou velmi náročný den. Po velmi těsných třetinách 2:2, 0:1, 1:2 a SN 1:3 jsme si odnesli velmi cenný bod.

Ve druhém hracím dni jsme otvírali zimní stadion utkáním s celkem z Klášterce. Opět se jedná o soupeře, se kterým se velmi dobře známe z jiných turnajů, a naši hráči si věřili, že kluky z Klášterce porazí. Vstupy do jednotlivých třetin jsme měli asi nejlepší v turnaji, kdy jsme vždy hned v prvním střídaní dokázali vsítit branku. Po zbytek třetiny se nám však lepila smůla na hole a podařilo se nám tak získat méně bodů, než byl náš cíl. Výsledky třetin 1:2, 2:3, 2:1 a SN 1:1 však hovořili o obrovské vyrovnanosti obou celků. V posledním utkání turnaje jsme měřili síly s celkem ze Skutče. Tento celek předváděl po celou dobu turnaje velmi kvalitní výkony a proti nám tomu nebylo jinak. Děčané se však nezalekli a bojovali ze všech sil. I to bývá někdy ve sportu málo, avšak dojem z utkání byl pozitivní. Po třetinách 3:5, 0:3, 0:3 a SN 1:0 jsme si připsali pouze 1 bod do závěrečného hodnocení.

Celkovým vítězem turnaje se stal celek HC Slovan Louny. Další místa obsadily celky v tomto pořadí: HC Skuteč, HC Orlíci Uničov, HC Česká Lípa, HC Klášterec nad Ohří a HC Děčín. Celý turnaj provázela vysoká úroveň předváděných sportovních výkonů a pozitivní ohlasy všech trenérů s organizací turnaje a s příslibem, že se vždy budou rádi na takový turnaj vracet.

HC Děčín reprezentovali: Klára Hejzáková, Jonáš Kurus, Vojtěch Hois, Petr Hruška, Ondřej Holec, Jan Kalaš, Arnošt Seifert, Lukáš Hanzl, Jan Lacina, Šimon Tokarčík, Daniel Bok, Karel Hejzák, Tereza Kopecká, David Kroupa, Anna Pavlasová, Jan Ryšavý, Ondřej Macho, Martin Zedník, Tomáš Jirsák.

Zdroj: HC Děčín