Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoKam zmizely?
DĚČÍN – Policisté z podmokelského obvodního oddělení prošetřovali oznámení místního domkaře, kterému ze soboty na neděli osmého února ze skleníku na zahradě zmizelo několik kusů skleníkových radiátorů. Navíc si všiml i poničeného plotu, což kompletně ohodnotil škodou ve výši šesti tisíc českých korun. Policisté případ od letošního února prošetřovali s ohledem na přečin krádeže a porušování domovní svobody. V minulém týdnu si na zdejší oddělení policie vyslechla sdělení podezření ze spáchání uvedených přečinů dvojice Děčíňáků, která se k nekalému jednání doznala.

Zpropadený automat!
DĚČÍN – Místním policistům bylo provozovatelem děčínského baru na Masarykově náměstí oznámeno nepřijatelné chování jednoho z přítomných hostů. Hrající zákazník krátce po půl deváté večer v pátek třináctého března bouchl pěstí do výherního automatu. Nárazem ruky poškodil dotykový displej, jehož oprava vyjde na deset tisíc českých korun. Páteční příhodu prošetřují zdejší strážci zákona z OOP Děčín – Město s ohledem přečin poškození cizí věci.

Další granát
KRÁSNÁ LÍPA – Do Krásné Lípy pod Vlčí horu vyrazil v pátek třináctého policejní pyrotechnik. Místní policisté odborníka přivolali z důvodu nálezu válečné munice ve strouze podél zdejší silnice chvíli před jedenáctou hodinou dopoledne. Odborník si s sebou z místa nálezu odvezl dělostřelecký protitankový granát ráže 125 mm a dva kusy předmětů, připomínající munici. Krátce po čtrnácté hodině bezpečnostní opatření v terénu kolem Vlčí hory skončilo. Ke zranění osob ani škodám na majetku nedošlo.

Další krádež na kontě
DĚČÍN – Již poněkolikáté se v rukou děčínských policistů ocitla starší žena z Děčínska, která se pokoušela projít pokladnami obchodního domu v Obloukové ulici bez placení. Do kabelky na prodejní ploše obchodu uschovala potraviny, drogerii a LED svítilnu. Nákup v hodnotě 420 Kč však uhradit neodhodlala, a tak byla vzápětí za prostorem pokladen lapena pracovníky ostrahy. Případ přečinu krádeže řeší policisté z OOP Děčín – Město. S ohledem na její minulost je možné, že se žena dočká přísnějšího trestu.

Poničená Octávka
RUMBURK – Majitel osobního vozidla Škoda Octávia prožil v neděli patnáctého března letošního roku nepříjemnou zkušenost. Na sklonku minulého týdne kontaktoval místní policisty s tím, že na svém odstaveném automobilu v ulici Slovenského národního povstání zjistil poničení. Oprava prosekaných dveří a poničených okrasných lišt vyjde předběžně na padesát tisíc českých korun. Okolnosti nevítaných změn prošetřují policisté z OOP Rumburk s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Děčín 16. březen 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz