Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp_decin_alesoDne 15.3.2015 v 23:14 hod. oznámil občan, že viděl v DC1 v ul. Tyršova dva muže, kteří kradli železný materiál na terase restaurace. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP a byla vyrozuměna PČR, která na místo taktéž vyslala svou hlídku. Hlídka MP cca 300 metrů za zmiňovanou restaurací oba podezřelé zadržela. Jednalo se o pětašedesátiletého a devětačtyřicetiletého muže z Děčína. Dotyční měli u sebe dva plechové závěsy, které u restaurace odtrhli. Následně se na místo dostavila hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 14.3.2015 v 23:00 hod. oznámila žena, že před restaurací na fotbalovém hřišti v DC4 muž fyzicky napadá ženu. Hlídka dotyčného, který před jejím příjezdem u zmiňované restaurace rozbil skleněnou výplň vchodových dveří, zadržela. Jelikož muž kladl aktivní odpor, použila hlídka donucovací prostředky a nasadila mu pouta. Poté zjistila jeho totožnost, jednalo se o devětadvacetiletého muže z Děčínska. Žena, kterou měl fyzicky napadat, se již na místě nenacházela. Dle sdělení hostů restaurace před příjezdem hlídky MP odešla neznámo kam. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 14.3.2015 v 07:35 hod. oznámil občan, že na ulici Prokopa Holého v DC4 se pohybuje muž, který se chová podivně, budí veřejné pohoršení a zřejmě je pod vlivem drog. Na místo byla vyslána hlídka MP, která muže zadržela v ul. Divišova. Muž se pohyboval po ulici se staženými kalhotami a močil za chůze. Hlídka muže zákonnou výzvou vyzvala, aby zanechal svého protiprávního jednání a okamžitě se oblékl. Muž zareagoval nepublikovatelnými výrazy, přičemž strážníky tituloval slovy, která ve vulgární mluvě označují pohlavní orgány. Na druhou zákonnou výzvu muž reagoval obdobně a přidal výhrůžku, že pokud se proti němu strážníci pokusí zakročit, na místě je seřeže. Neseřezal. Po výhrůžce se muž za stálého křiku rozběhl proti hlídce MP. Strážníci proti němu použili donucovací prostředky a protože byl muž stále agresivní, nasadili mu pouta. Následně hlídka zadrženého naložila do služebního vozidla a převezla jej na obvodní oddělení PČR, která událost převzala k dořešení.

Dne 13.3.2015 v 06:40 hod. oznámil občan, že u obchodního domu v DC5 leží nějaký muž. Hlídka MP na místě zjistila, že se jedná o podnapilého osmadvacetiletého bezdomovce. Muž neměl žádné zranění a lékařské ošetření či jinou pomoc od hlídky MP odmítl. Hlídka mu pomohla na nohy a dohlédla na jeho bezpečný odchod. Záležitost strážníci vyřešili důraznou domluvou.

Dne 11.3.2015 v 23:55 hod. oznámili zaměstnanci nemocnice v DC2, že na oddělení gynekologie se usadil bezdomovec a silně zapáchá. Hlídka MP na místě kontaktovala strážníkům dobře známého osmašedesátiletého bezdomovce a z místa jej vykázala. Věc strážníci vyřešili domluvou.

Dne 10.3.2015 v 16:15 hod. oznámila žena, že po ulici 28. Října v DC1 chodí muž v maskáčích, zřejmě je v podnapilém stavu a slovně napadá lidi. Hlídka MP na místě zjistila, že se jedná o šestačtyřicetiletého muže z Liberce. Na místo byla přivolána PČR, která řešení záležitosti převzala.

Zdroj: MP Děčín