Rubriky
Sport Zprávy

Pohárová radost děčínských judistů

konig +johnO víkendu 14.-15.3 se republiková špička mladých judistů sešla v Jablonci na tradičním Poháru Českého svazu juda. Mezi účastníky nechyběla ani výprava z Děčína pod vedením ostřílené trenérské čtveřice Jana Černocha, Marie Vršecké, Tomáše Maška a Jana Štěpánka.

V sobotu proběhly boje v žákovských kategoriích, ze kterých dokázal Děčín vytěžit hned dva cenné kovy. Aleš Abraham ve váze do 60 kg bral zlato a Matěj Ledvinka, který startoval ve váze do 38 kg vybojoval na jablonecké tatami bronz. Velmi dobře si vedl i Daniel Senčišin, který ve váze do 34kg ve velmi ostré konkurenci 52 judistů z celé republiky nakonec skončil pátý.

V neděli pak Pohár Českého svazu juda pokračoval dorosteneckými kategoriemi a opět to pro Děčín znamenalo ve výsledku dvě medaile. Talentovaný Jakub John ve váze nad 90 kg získal bronzovou medaili. Adam König pak ve váze do 66 kg potvrdil svou třídu a odvezl si do Děčína medaili zlatou.

Jan Černoch, jeden z kvarteta děčínských trenérů, okomentoval výkony svých svěřenců takto: „Pro Adama Königa to byl až neuvěřitelný vstup do sezony. Letos poprvé závodí v kategorii dorostenců a takový přechod je pro každého judistu pořádný oříšek. První rok a první měsíce bývají těžké a to, že Adam nezaváhal, zabojoval a takto těžké závody vyhrál, si zaslouží poklonu. Stoupající výkonnost pak potvrdil i Jakub John, ze kterého pomalu, ale jistě roste všestranný judista, který má na to, aby se prosazoval i na takto silně obsazených turnajích.“

Jan Rokůsek, Judo DDM Děčín