Rubriky
Sport Zprávy

Po skvělém obratu Medvědi vyrovnali stav série na 1:1

nymburkV pondělí se série s Nymburkem přestěhovala do Děčína. Medvědi prohrávali 0:1 na zápasy a na domácím ledě se chtěli pokusit srovnat s Nymburkem krok. Po první třetině tomu však nic nenasvědčovalo, neboť hosté šli opět do do vedení dvěma slepenými góly. Jenže ve druhém dějství zavelela první branka Děčína z hole Vacka k následnému obratu a nakonec výsledkem 4:2 srovnali hokejisté nepříznivý stav na 1:1.

Hned v první minutě zahrozili Medvědi před Brázdilem, když se ve velké šanci ocitl Kuchynka. Ten dostal puk na vrchol pravého kruhu a okamžitě vystřelil. Díky pohotovému Brázdilovi však hosté neinkasovali. Na druhé straně se ale musel mít na pozoru Lavinger, který musel likvidovat jedovku agilního Krále. Vůbec se od počátku utkání hrál oboustranně útočný hokej, kdy šance střídala šanci jak na straně Nymburka, tak i Děčína. Ale byli to hosté, kteří se ujali vedení. Znovu to bylo dvěma slepenými góly jako v Nymburce. Nejprve se po konci přesilovky hostí ještě v tlaku prosadil LUKÁŠ KRÁL a poslal Nymburk do vedení – 0:1. A prakticky hned na to už v početní výhodě zvyšoval ONDŘEJ KŘÍŽ, který svou přesnou trefou dal svému celku nadějný dvougólový náskok – 0:2. V sedmnácté minutě pak mohl snížit Drnec, ale po jeho jedovce zazvonila tyč nymburské svatyně. V závěru první periody pak ještě zahrozil Král, který nadvakrát ve velkých šancích Lavingera nepřekonal.

Do druhé třetiny Medvědi doslova vlétli a snažili se o kontaktní branku, která by je poslala zpátky do hry. To se také podařilo ve čtyřiadvacáté minutě, kdy dostal v jízdě puk na svou hokejku RADIM VACEK a svůj nájezd před brankou vyřešil skvěle – 1:2. V polovině utkání mohlo být vyrovnáno. Před Faiglem zívala takřka odkrytá branka Nymburka, jenže tomu puk z hokejky sjel a navíc se Brázdil stihl včas přesunout zpět a nebezpečí tak uhasil ukrytím puku pod svoji lapačku. O tři minuty později se už ale Děčínští radovali z vyrovnání, když se jim naskytla početní výhoda 5 na 3. Havlíček udržel kotouč na modré čáře, puk poté poslal na Faigla, jenž uviděl volného ŠTĚPÁNA KUCHYNKU. Ten si nabruslil až před Brázdila a blafákem do bekhendu mu nedal vůbec žádnou šanci – 2:2. Hosty ale vyrovnávací gól Děčína nijak nezbrzdil. Král se před koncem druhé třetiny dostal do samostatného úniku, ale tváří v tvář Lavingerovi neuspěl. Před třetím dějstvím se tak šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Na počátku třetí periody pálil Brzák z levé strany a Lavinger měl s jeho projektilem plné ruce práce. Nakonec ale nebezpečí uhasil dalším úspěšným zákrokem. V osmačtyřicáté minutě se Oliverius snažil ohrozit Brázdila táhlou střelou zblízka, ale tato slibná šance ztroskotala na gólmanovi hostí. Po něm pak na druhé straně jel úplně sám znovu Král na domácí branku, ale znovu neuspěl. No a z následného rychlého protiútoku se skóre měnilo na straně Děčína. RADIM VACEK dotáhl do konce skvělou akci první formace a svým druhým gólovým příspěvkem v utkání strhl vedení na stranu Medvědů – 3:2. Tři minuty před koncem pak zbytečně fauloval Protivný a překazil tak hostům možnost zkusit powerplay. Tuto početní výhodu dokázal využít JAROSLAV HAŠEK, který tak pečetil výhru Medvědů – 4:2. V závěru utkání pak na ledě ještě plály emoce a došlo i na dvojnásobnou bitku, ale na skóre to už vliv nemělo. Děčín tak srovnal stav série na 1:1 a ve středu tak bude mít znovu na domácím ledě možnost sérii otočit ve svůj prospěch.

HC Děčín – NED Hockey Nymburk 4:2 (0:2; 2:0; 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Vacek (Hašek), 34. Kuchynka (Faigl, Oliverius), 48. Vacek (Filipovský), 59. Hašek (Molnár) – 11. Král (Velechovský, Eis), 12. Kříž (Knesl, Král)

Sestava HC Děčín: 
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Strnad, Klement, Kvaček, Havlíček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Chamrád – Chovanec, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín