Rubriky
Turisti Zprávy

Od prvního března dochází k několika změnám v jízdních řádech v krajské autobusové dopravě

autobusova doprva usteckeho kraje_alesoNěkolik spojů Dopravy Ústeckého kraje čekají od 1. března drobné změny. Rada Ústeckého kraje schválila úpravy jízdních řádů s cílem zamezit případným zpožděním, která vznikala. K technickým úpravám jízdního řádu dojde i na Litoměřicku v souvislosti s uzavírkou litoměřického Tyršova mostu. Kompletní přehled změn najdete už nyní na webových stránkách www.dopravauk.cz , u dopravců nebo v informačních kancelářích.

„Od první březnové neděle se mění jízdní řády vybraných autobusových linek Dopravy Ústeckého kraje pro okresy Děčín, Chomutov, Most, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. Snažili jsme se vyhovět většině podnětů hlavně starostů, škol, státních institucí, ale i cestujících. I nadále budeme sledovat, zda jsou změny efektivní nebo bude potřeba do budoucna ještě provést nějaké úpravy,“ uvedl ke změnám radní Ústeckého kraje pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jaroslav Komínek.

Cílem změn bylo odstranit největší pravidelná zpoždění a stabilizovat tak přestupní návaznosti spojů. Takové úpravy jízdních řádů na mnoha linkách kraje spočívají jen v posunu například jediného či několika spojů o několik minut a nejsou tedy nijak výrazné. Větší změnou je přidání některých nových spojů, jako například zajetí spoje navíc do Jiřetína pod Jedlovou, úprava vedení spojů po Varnsdorfu na lince 409 a 410, nový dopolední spoj linky 436 Děčín – Jetřichovice, či na lince 421 Česká Kamenice – Srbská Kamenice. Nový spoj bude také na lince 452 z Verneřic do Lovečkovic či z Petrovic do Tisé a dále do Ústí nad Labem. Na Teplicku přibude nový školní spoj z Přítkova do Teplic a více spojů zajede i do průmyslové zóny Krupka.

Ústecký kraj v tuto chvíli pracuje i na úpravě jízdních řádů na linkách v okolí Litoměřic, Štětí a Úštěku, kde chce reagovat na plánovanou uzavírku Tyršova mostu v Litoměřicích. Termín změn bude ovlivněn zahájením uzavírky, předpokládáme na přelomu března až dubna. I tuto změnu bude muset ještě projednat rada kraje.

Bližší informace o linkách, u kterých dojde od 1. března 2015 ke změně najdete na webových stránkách www.dopravauk.cz . Na ostatních linkách v uvedených okresech se nic nemění a platí jízdní řád, který vešel v platnost 1. ledna 2015.

Tisková zpráva Ústeckého kraje
Zdroj: Magistrát města Děčín