Rubriky
Kultura Sport Zprávy

Ocenění nejlepších dobrovolníků města Děčín za rok 2014

dobrovolniciVe čtvrtek 5. března hostil Knihovní sál Zámku Děčín již 5. ročník slavnostního ocenění nejlepších dobrovolníků uplynulého roku.

Za účasti představitelů města v čele s primátorkou města Děčín, paní Mgr. Marií Blažkovou bylo v pěti kategoriích oceněno 22 dobrovolníků.

Kategorie sociální a zdravotní: Mgr. Ivana Bílková – Speciální ZŠ a MŠ, Libuše Čejková a Marcela Roďanová – obě byly nominovány Krajskou zdravotní, a.s., Květa Francová – Jurta – o.p.s., Karolína Jáchymová – Agentura Naděje a za STP ČR – o.s. Radek Müller.

Kategorie kultura: Mgr. Jana Štrbová – Ars decini, o.s., Jitka Třmínková – OS Skupina 96 a STO Z LEDU VEN nominovalo Karla Veselého, kterému byla současně udělena hlavní cena „Dobrovolník města Děčín za rok 2014“ za jeho aktivní a nezištný přínos v kulturní oblasti.

Kategorie sport: Ladislav Toncar – TJ Sokol Maxičky, Eva Kostkubová – TJ Sokol Jalůvčí, Ing. Čeněk Mencl -Sportovní klub Děčín, Bc.Miroslav Máša – Fotbalová akademie Petra Voříška, a Jaroslav Němeček nominovaný HC Děčín obdržel ještě speciální cenu za celoživotní přínos dobrovolnickému hnutí.

Kategorie děti a mládež: Pavel Korpa – Indigo, Pavel Duda – Klub vodních motoristů, NF Děti a Rodina nominoval Kateřinu Kafkovou a Michaelu Eistnerovou a DDM „Krůčky“ byly zastoupeny Janou Zajícovou a Ditou Szymanskou.

Letošní rok byla novinkou kategorie Přeshraniční spolupráce, ve které získaly ocenění Mgr. Helena Šparlinková a Mgr.Jiřina Petrášková.

Za každým z výše jmenovaných stojí obdivuhodný příběh a skvělá dobrovolnická činnost, za kterou jim bezesporu patří náš veliký dík.

Děkujeme také kapele Jazzíček Děčín za výborný hudební doprovod, zámecké palačinkárně Na cestě za skvělé pohoštění na závěr a všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na organizaci za její profesionální zvládnutí.

Akci podpořilo město Děčín a Valdemar Grešík – Natura s.r.o., věcné ceny pro všechny nominované věnovalo děčínské květinářství Ad Albim, Národní kavárna a cukrárna a Jurta – o.p.s.. Děkujeme všem sponzorům za jejich laskavou podporu slavnostního oceňování, a zároveň chceme vyjádřit velký dík také všem ostatním dárcům, kteří Dobrovolnické centrum Slunečnice podporují dlouhodobě a pomáhají tak rozvíjet myšlenku dobrovolnictví na území města Děčín.

Taťána Tlustošová
vedoucí Dobrovolnického centra Slunečnice, o.s.
tel.: 739 355 705
tlustosova@slundecin.org