Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi zvítězili i ve druhém domácím utkání a mají tak mečbol

nymburkI druhé utkání na svém ledě Medvědi zvládli a po výhře 4:1 si před pátečním duelem v Nymburce vypracovali mečbol.
První třetina začala celkem svižně, oba týmy se neustále hnaly dopředu a vytvářely si šance. Jenže vždy vše ztroskotalo na obou brankářích. Medvědi museli čelit i prvnímu oslabení, které ale zvládli a neinkasovali. V jedenácté minutě pak nebezpečně střílel Protivný, jenže puk poslal jen do náruče Lavingera. O chvíli později se pak potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Hned z další šance se totiž prosadili domácí hokejisté a dostali se poprvé v sérii do vedení v první třetině. ALEŠ CHAMRÁD se dostal do blízkosti Brázdila a střelou do pravého horního růžku jeho branky mu nedal vůbec žádnou šanci – 1:0. Dvě možnosti na vyrovnání si pak připravili hosté, ale pokaždé je zastavil zákrok děčínského brankáře. V úplném závěru první třetiny byly k vidění dvě akce, a sice na obou stranách. Tu první spálil Velechovský, jenž tečoval střelu Krále a k vyrovnání nebyl daleko. Ta druhá byla z hole Filipovského, jehož střelu dokázal zachytit Brázdil, když včas sklapl své betony.

Ve druhé třetině se hosté snažili dále o vyrovnání, ale to stále nepřicházelo. Medvědi hráli dobře v obraně a v útoku se dostávali také do šancí, Brázdil však držel svůj tým stále ve hře. V sedmadvacáté minutě pak vybídl Hašek přihrávkou od modré čáry na volného DANIELA VOLRÁBA, jenž před hostující brankou několikrát zamíchal puk a nakonec ho poslal za záda brankáře Nymburka – 2:0. Nymburští se však stále nevzdávali a před Lavingerem to zkoušeli, kdy zejména Protivný několikrát před jeho brankovištěm zahrozil. Kontaktní gól však vůbec nepřicházel. Naopak hosté pak ještě inkasovali třetí branku, a to do šatny. Čtyřiadvacet vteřin před koncem druhé periody se podruhé v utkání trefil DANIEL VOLRÁB, jenž přetavil pohlednou akci jeho formace ve třetí přesnou trefu – 3:0. Před třetím dějstvím tak měli Medvědi velmi dobře nakročeno k vítězství. Hosté naopak měli s nepříznivým výsledkem těžkou hlavu.

Šimek v úvodu třetí periody pálil z levého kruhu v přesilové hře a nebýt zákroku Lavingera, byla by to s největší pravděpodobností branka v síti Děčína. A úspěchem neskončila ani rána Kulicha od modré čáry, která byla ještě tečována. Lavinger ve svém brankovišti doslova čaroval. Následně si ještě poradil se střelami Krále a Herny. Úderem čtyřiapadesáté minuty se zrodila parádní akce v podání Chamráda, Drnce a Oliveriuse. Druhý jmenovaný pak našel zpětnou přihrávkou na pravém kruhu volného MICHALA OLIVERIUSE, který svou prudkou střelou vymetl v síti hostí doslova všechny pavučiny – 4:0. Kapitán děčínského týmu tak pojistil vedení Děčína a v tu chvíli už bylo celkem jasné, že takový náskok si Medvědi už nenechají vzít. Když už to vypadalo, že tento stav vydrží až do konce utkání, opak byl pravdou. Na počátku šedesáté minuty využil ONDŘEJ KŘÍŽ přesilovou hru a připravil Lavingera o čisté konto – 4:1. To však nemuselo brankáři Děčína vůbec vadit, neboť o chvilku později už se svými spoluhráči slavil druhé vítězství v sérii a následně pak mečbol, který si před pátečním utkáním v Nymburce Děčín vypracoval. Vede totiž 2:1 na zápasy.

HC Děčín – NED Hockey Nymburk 4:1 (1:0;2:0;1:1)
Branky a nahrávky: 12. Chamrád (Chládek, Drnec), 27. Volráb (Hašek), 40. Volráb (Vacek), 54. Oliverius (Chamrád, Drnec) – 60. Kříž (Eis, Král)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Strnad, Klement, Kvaček, Havlíček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Chamrád – Fojt, Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín