Rubriky
Sport Zprávy

Kobra pátý zápas zvládla a postupuje do semifinále, Děčínu naopak sezóna skončila

kobra prahaÚvod utkání začal hned akcí Kobry, Pohl ale na Lavingera nevyzrál. Poté měl Děčín pasáž hry, kdy byl lepší jak herně tak střelecky a před Bílkem si vypracoval několik pohledných akcí. Ale brankář Kobry dokázal střely Medvědů pokrýt. Hned na to se začala znovu ozývat Kobra, která si před brankářem Děčína připravila taktéž slibné palebné pozice. Lavinger si musel dát pozor i na dva projektily Kocmana, které mířily na hostující klec. Ve třinácté minutě nahazoval Pohl puk před hostující branku, ale teč Parise v ní neskončila. Hned na to se Pražané dostali do přečíslení dva na jednoho, kde Čurda viděl dobře rozjetého Pohla, ten však jen o kousek branku Medvědů minul. Na druhé straně pak ohrozili Bílka Kuchynka s Faiglem, ale ochránce svatyně Kobry byl na místě. Dlouho to vypadalo, že první dějství skončí bez branek, ale opak byl pravdou. Sedmadvacet vteřin před první sirénou se měnilo skóre, a sice na straně Kobry. Švaříček viděl lépe postaveného MARTINA PARISE, jenž tvrdou střelou nedal Lavingerovi vůbec žádnou šanci – 1:0. Po první periodě tak byli domácí hráči šťastnějším týmem.

Na počátku druhého dějství museli hosté čelit přesilové hře Kobry při vyloučení Fojta, ale Medvědi ji ubránili. Poté se ke střele na modré čáře napřáhl Kaltenböck, ale jeho střela neměla gólové parametry. A z rychlého protiútoku pak mohl zvýšit Paris, jenž se ocitl tváří v tvář Lavingerovi, avšak střílel pouze do zadního mantinelu. Po vyhraném vhazování tečoval střelu svého spoluhráče před Bílkem Hříbal, puk ale skončil jen těsně vedle domácí branky. Medvědi pak znovu hráli v oslabení a Kobra toho využila a svou početní výhodu přetavila v druhý gól. Odražený puk po střele Jakeše se dostal k MARTINU KOCMANOVI, který ho doklepl do děčínské branky – 2:0. Následná přesilovka na straně Medvědů naopak zůstala nevyužita. Ve čtyřiatřicáté minutě mohlo být pro Medvědy ještě hůř. Paris byl v jasné střelecké pozici faulován a sudí tak odpískal trestné střílení. Stejný hráč se pak rozjel na Lavingera a zkusil na něho forhendovou kličku, trefil ale pouze zadní mantinel. To však nemuselo Kobru vůbec mrzet. Chvíli po této situaci se totiž třetí branky dočkala. Souhru s Kocmanem přesně trefil DOMINIK ŠTEINER a poslal Kobru do tříbrankového trháku – 3:0. V sedmatřicáté minutě se pak zrodila největší šance Medvědů. Chovanec dostal skvělou přihrávku a poté ujížděl úplně sám na Bílka, střelou mezi betony ho ale nepřekonal. V závěru druhé třetiny pak ještě byly k vidění další velké šance na obou stranách, ale ani jedna z nich přesnou trefou neskončila.

Medvědi po druhé pauze naskočili na led a prakticky okamžitě vsítili svou první branku tohoto duelu. Vacek poslal kotouč na hůl JANA FILIPOVSKÉHO, který z levého kruhu prostřelil poprvé Bílka – 3:1. Medvědi pak před brankou Kobry roztáčeli kolotoč a z tlaku se domácí vymanili pouze za cenu faulu. Početní výhoda Medvědů tak mohla znamenat kontaktní branku. Domácí však oslabení uhájili a Děčínu dostat se na dostřel jediné branky nepovolili. V pětačtyřicáté minutě pak ujel ve vlastním oslabení Hříbal s Oliveriusem, prvně jmenovaný však branku Kobry přestřelil. Kobra naopak mohla prakticky rozhodnout, Slanina ale netrefil poloodkrytou klec Medvědů. Sedm minut před vypršením řádné hrací doby se před Bílkem snažil prosadit Kuchynka, Bílek byl však připraven. V závěru roztočili Medvědi v pásmu domácího celku doslova kolotoč, ale opět se střelecky neprosadili. Brankou neskončila ani vyložená šance Molnára, jenž zblízka nepřekonal Bílka. Na druhé straně se to podařilo Kobře, která tak definitivně stvrdila postup do semifinále. MARTIN ČURDA dal přesnou trefou svému týmu tříbrankový náskok, o který by musela přijít snad jen zázrakem – 4:1. Medvědi se pak ještě odhodlali k powerplay, ale do prázdné klece pečetil výhru Kobry DOMINIK ŠTEINER – 5:1. Na ledě Kobry pak propukla radost domácích, ale Medvědi mohli z ledu odejít se vztyčenou hlavou. Za úspěšnou sezónu sklidili ovace od fanoušků Děčína, kteří jim svými hlasivkami přijeli do Prahy pomoci. Nicméně sezóna skončila, je třeba poděkovat všem aktérům, co se na ní podíleli. Za půl roku se sejdeme opět v sezóně nové.

HC Kobra Praha – HC Děčín 5:1 (1:0; 2:0; 2:1)
Branky a nahrávky: 20. Paris (Švaříček), 29. Kocman (Jakeš), 35. Šteiner (Kocman, Borovanský), 58. Čurda (Kocman), 59. Šteiner (Kocman, Jakeš) – 41. Filipovský (Vacek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Havlíček, Klement, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Chovanec, Rubeš, Fojt – Techl

Vendula Zdražilová, HC Děčín