Rubriky
Sport Zprávy

Kobra doma zvítězila a k dispozici na ledě Děčína bude mít mečbol

kobraKe třetímu utkání série s Kobrou Praha zajížděli v neděli 15. 3. 2015 hokejisté Děčína do Prahy. Kobra tentokráte na svém ledě dokázala vyhrát a vede 2:1 na zápasy.

Od úvodních minut bylo v zápase rušno. Oba týmy si brzy vytvořily dvě šance, ale oba gólmani byli pozorní. V čase 0:36 pak bylo pro Kobru nařízeno trestné střílení za faul unikajícího hráče, Slanina ho však neproměnil. Jenže o necelou minutu mu to vynahradil kapitán Kobry JIŘÍ JAKEŠ, který si nabruslil do mezikruží a odtud překonal Lavingera mezi jeho betony – 1:0. A prakticky hned po vhazování ve středovém kruhu se domácí prosadili podruhé. DOMINIK NOVÁK se v úniku nemýlil a poslal svůj tým brzy do dvoubrankového vedení – 2:0. Medvědi se snažili o kontaktní branku a zamkli Kobru v jejím pásmu, kde pálil Vacek, ale jeho projektil zamířil jen do zadního mantinelu za Bílkovou brankou. V desáté minutě střílel Volráb z těžkého úhlu, ale Bílek musel nakonec zasahovat. Poté se do velké šance dostali Medvědi, jenže Bílek svým zákrokem Kobru podržel. Na konci první třetiny pak Kobra udeřila potřetí. PAVEL MALÝ poslal od modré čáry prudkou střelu a po několika zásazích hokejek před brankou Lavingera nakonec puk skončil v síti – 3:0. Medvědi měli ještě před první sirénou výhodu přesilové hry 5 na 3, ale do přestávky ji využít nedokázali. Kobře se tak do kabin šlo rozhodně s lepší náladou, než Medvědům.

Kobra své oslabení na počátku druhého dějství zvládla a neinkasovala. Navíc byla znovu vyloučena a opět hrála ve třech, ale ani další početní výhodu Medvědi nevyužili. Ale v sedmadvacáté minutě se už konečně dočkali. JAN KALTENBÖCK se na modré čáře napřáhl a poté svou prudkou střelou propálil v domácí brance vše, co mu stálo v cestě – 3:1. Úderem přesné poloviny utkání se do úniku dostal Kuchynka, jeden z obránců Kobry ho však čistě obral o puk. Chvíli po Kuchynkovi se do samostatného úniku dostal také Faigl, ale Bílek jeho projektil vyrazil betonem do ochranné sítě. Stejný hráč se pak znovu zjevil před domácím brankářem, ale i podruhé byl svým zákrokem úspěšný. Medvědi měli stále drtivý tlak, ale kontaktní branka nepřicházela. Bílek ve svém brankovišti doslova čaroval. Děčín se v pásmu Kobry držel takřka až do konce druhé třetiny, ale branky, která by je vrátila zpět do hry, se nedočkal.

Hned na začátku třetí periody se do velké šance dostal Půlpán, ale Lavingera neprostřelil. Půlpán si o chvíli později akci zopakoval, když ujel s Novákem dva na jednoho, ale druhý jmenovaný nedokázal přihrát přes obránce Děčína puk zpět právě Půlpánovi. Kobra byla stále v tlaku a do šance se dostal také Jakeš, ale branku hostí přestřelil. Medvědi pak měli v krátkém sledu po sobě dvě přesilové hry, ale Kobra se vždy dokázala ubránit. V šestapadesáté minutě pak Malý prokličkoval přes děčínskou obranu a dostal se do blízkosti Lavingera. Svou střelou ho však překonat nedokázal. Na brankáře Děčína pak mířila další jedovka z hole Půlpána, ale Lavinger si poradil. Minutu a čtvrt před koncem třetího dějství hráli Medvědi přesilovou hru, kterou ještě umocnili powerplay. Takže hráli bez brankáře a v poli se šesti bruslaři proti čtyřem domácím. Domácí však vyhazovali puky z pásma až před branku Děčína, zakázané uvolnění to vzhledem k jejich oslabení být nemohlo, což pro ně bylo výhodou. Závěr utkání si už pohlídali a své vítězství si vzít nenechali. Kobra se tak ujala vedení 2:1 na zápasy a k dispozici na ledě Děčína bude mít mečbol.

HC Kobra Praha – HC Děčín 3:1 (3:0; 0:1; 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Jakeš, 3. Novák (Půlpán), 19. Malý (Evan, Půlpán) – 27. Kaltenböck (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Havlíček, Klement, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Fojt – Chamrád

Vendula Zdražilová, HC Děčín