Rubriky
Sport Zprávy

Čtvrtfinále č.2: Na led Medvědů přijede Kobra

kobraČtvrtfinále druhé hokejové ligy pokračuje v pátek svými druhými zápasy. S vedením 1:0 na zápasy vstoupí na svém ledě hokejisté HC Děčín proti týmu HC Kobra Praha.

Medvědi nebyli v duelu s Kobrou v jejím teritoriu vůbec favorité. Naopak podle sázkových kanceláří byli považováni za outsidera. Ale jak jistě všichni víme, to vůbec nemusí nic znamenat. Děčínští vstoupili do zápasu více než dobře, když už v první minutě vedli zásluhou Michala Oliveriuse. Kobra sice dokázala vyrovnat a následně i zápas otočit, ale Medvědi díky přesné trefě Volrába srovnali. To vše se odehrálo v první třetině, která tak skončila 2:2. Po zbývající část utkání už ani jeden tým branku nevstřelil a první duel série tak dospěl do prodloužení. Necelou minutu před jeho koncem propálil brankáře Kobry Jan Molnár a využil tak přesilovou hru Děčína. Následně pak na ledě propukla velká radost. Medvědi sebrali totiž velkému favoritovi první bod a v sérii se ujali vedení. Dnes před svými diváky tak budou mít možnost dostat se k mečbolu. Jenže hosté rozhodně nesložili zbraně a pokusí se právě na ledě Děčína sérii vyrovnat.

Páteční utkání přinese určitě další vyrovnaný duel, plný osobních soubojů. Oba celky budou bojovat o každý centimetr ledu a nikomu nenechají nic zadarmo. O tom je play-off, o tom jsou vyřazovací boje. Kdo bude po dnešním zápase úspěšnější, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Takové utkání by si jistě neměl nechat ujít žádný příznivec tohoto krásného kolektivního sportu.

Zápas na děčínském zimním stadionu začíná v pátek 13. 3. 2015 v 18. hodin.

Online přenos: HC Děčín – HC Kobra Praha

Vendula Zdražilová, HC Děčín