Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs SLUNETA Ústí nad Labem

sluneta-usti-nad-labem-vs-bk-decinDěčínský tým je kompletní, a to včetně křídelníka Pavla Bosáka, který vynechal zápas v Kolíně kvůli silnému zánětu spojivek.

Názor BK Děčín
Mgr. Pavel Budínský (hlavní trenér): „Domácí utkání s Ústím je pro nás prvním v týdnu pravdy, ve kterém se rozhodne o konečném umístění před play-off. Stále máme šanci vybojovat druhé místo, což je velmi silná motivace. Navíc nešťastná prohra v posledním vzájemném utkání tento fakt umocňuje. Proto se musíme soustředit na svůj výkon a vnutit soupeři náš styl hry. Ústí se opírá o hru zahraničních hráčů Larocheho, Vetteho, Burnatowskeho a Aliče, kterou doplňuje česká sestava. Soutěž graduje, tak myslím, že pro naše fanoušky je to skvělá příležitost přijít a podpořit náš tým v tomto utkání.“

Robert Landa (pivot): „Dlouhodobými dobrými výkony i několika šťastnými výhrami jsme nyní blízko fantastickému druhému místu po základní části. K jeho dosažení nám stojí v cestě tři týmy a jako první, rival nám nejbližší – ústecká Sluneta. Laroche, Vette, Alič a Burnatowski jsou jejich útočnou silou, poctivou práci odvádí Pecka a rozehrávač Čarnecký. Proti svým bývalým děčínským spoluhráčům se postaví Jiřiček, Žampach a Bejček. Sluneta hraje o skvělé šesté místo, náš cíl je jasný, drama může začít. Přijměte prosím pozvání od celého BK Děčín na severočeské derby.“

Komentář k soupeři

Preview před zápasem BK Děčín – Sluneta Ústí nad Labem

Válečníky čeká v rámci 42. kola Kooperativa NBL poslední derby v základní části letošní sezony, když na svém kurtu přivítají, navíc za asistence kamer České televize (utkání vysílá přímým přenosem stanice ČT Sport), ústeckou Slunetu.

Do konce základní části nejvyšší tuzemské soutěže zbývají tři kola a boj o druhé místo mezi Válečníky a Orly graduje. Oba soupeři mají aktuálně bilanci 29:10 (Hanáci jsou v tabulce před děčínskou družinou pouze zásluhou lepšího celkového skóre). V posledním mači padli jak Švrdlík a spol. s Nymburkem (porážka 75:83), tak bohužel i svěřenci kouče Budínského, kteří odjeli s nepořízenou z Kolína po prohře 68:71 (nejlepší střelci DC: Jelínek 22, Tucker 12, Vyoral 9).

Ústecké Pandy ovšem v současné chvíli tíží šňůra tří porážek za sebou a dlouhodobě také nevyrovnanost jejich výkonů. Vette a spol. po shodně tříbodových nezdarech v Brně a v Jindřichově Hradci prohráli tuto středu i utkání na domácím kurtu, a to s Pardubicemi v poměru 68:87 (bodoví tahouni UL: Alič 18, Laroche a Vette po 14). V tabulce má aktuálně šesté Ústí (bilance 18:21) ztrátu tří výher na pátou Opavu, ale na své dva nejbližší pronásledovatele, Ostravu a Jindřichův Hradec, má naopak k dobru dva zářezy.

Změny v kádru Pand v letošní sezoně:
Odchody: James Rahon, Raven Barber, James Crowder, Mitchell Patton (odešel hned na začátku sezony).
Příchody: Jan Jiřiček, Murphy Burnatowski.

Letošní vzájemné zápasy v kostce:
Kooperativa NBL:
Ústí – Děčín 74:86 (Vette 18, Rahon 14 – Houška 21, Bosák 17)
Děčín – Ústí 90:72 (Tucker 18, Vyoral 14 – Vette 17, Barber 16)
Ústí – Děčín 75:74 (Burnatowski 19, Vette 18 – Houška 13, Bosák 12)

Český pohár – 4. kolo:
Děčín – Ústí 93:80 (Bosák 26, Vyoral 13 – Vette 18, Pecka 15)

Nejlepší střelci Pand v letošní sezoně KNBL:
Clayton Vette – 17,8 bodu, 8 doskoků a 4 získané fauly na utkání
Hernst Laroche – 15,8 bodu, 6 plusových faulů a 5 asistencí na zápas
Murphy Burnatowski – 11 punktů a 6 doskoků na utkání

Statistické zajímavosti – týmové:
Ve třech sledovaných týmových numerech jsou hráči Slunety na bedně. Celé lize Ústečtí kralují ve faulech získaných (celkem 897; průměr 23,00) a nejméně faulů také „spáchají“ (695; 17,82), na třetí příčce jsou Pandy asistencích (657; 16,85). Těsně pod stupni vítězů se pak náš aktuální soupeř umístil v ratingu a obranných doskocích…

Naopak až v závěru ligového pelotonu se Sluneta nachází ve třech žebříčcích. Na posledním, 12. místě, jsou hráči Ústí v úspěšnosti trestných hodů (celkově 925/621; úspěšnost 67,1), desátí jsou v tříbodových pokusech (635/200; 31,5) a devátí v útočných doskocích (377; 9,67).

Pozn: Uzávěrka všech statistických údajů je 20. března ve 12 hodin.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta