Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín se dnes představí na palubovce Nymburka

nymburkVálečníci čeká tento čtvrtek dohrávka 17. kola Kooperativa NBL, v níž se představí na půdě obhájce titulu. Nymburští sice v letošní sezoně tuzemské nejvyšší soutěže již jednou klopýtli (po dvojitém prodloužení v Prostějově), ale jinak s bilancí 17:1 soutěž suverénně vedou.

Nymburský celek v letošní sezoně zasáhl celkem do tří soutěží (Českého poháru se letos Středočeši neúčastnili). Kromě KNBL působí svěřenci kouče Kemzury ještě ve VTB lize, kde jsou po nedělní porážce 62:76 (nejlepší střelci NBK: Stutz 16, Hruban 11, P. Houška 8) s Kazaní přikováni až na 13. místě v tabulce se sedmi výhrami ku šestnácti porážkám. Nymburku scházel v tomto utkání zraněný snajpr Chester Simmons. Do play-off pak postupuje prvních 8 týmů…

V poslední soutěži, kterou letos polabský celek okusil, Eurocupu, skončila jeho cesta ve skupině G fáze Last 32. A paradoxně stejně jako při posledním mači ve VTB, i eurocupovým katem Nymburka byla Kazaň, která v rozhodujícím klání o postup porazila Washingtona a spol. v Tipsport areně poměrem 84:79.

V nymburském kádru došlo v průběhu letošní sezony ke dvěma změnám. Po krátkém působení odešli rozehrávači Jakub Kudláček a Steven Bennett, jenž po svém odchodu zakotvil v Brně. Kromě toho tým přišel také o jednu ze svých opor, když slovenský legionář Radoslav Rančík si na konci října loňského roku obnovil zranění a musel na operaci přetrženého zkříženého vazu, čímž pro něj sezona předčasně skončila.

Válečníkům se bohužel derniéra na utkání proti Nymburku nevydařila a v pondělní televizní dohrávce nestačili na Prostějov, kterému před svými fans podlehli 74:82 (bodoví tahouni DC: Jelínek 19, Houška 15, Vyoral 14); v tabulce tak mají děčínští hráči k dobru na Orly jednu výhru a o 8 punktů lepší skore ze vzájemných utkání…

V prvním vzájemném měření sil v letošní sezoně měli v ČEZ Sportcentru jasně navrch svěřenci kouče Kemzury, kteří si díky disciplinovanému a kvalitnímu výkonu na obou stranách kurtu odvezli výhru 94:62 (Stutz 14, Hruban 13 – Tucker 14, Bažant a Landa po 10).

Statistické zajímavosti – týmové:
Nymburský celek kraluje nejen tabulce KNBL, ale i celé řadě týmových ukazatelů. Na nejvyšší stupínek vystoupali Nymburští v ratingu, střelbě celkové, dvoubodové i tříbodové, celkových i obranných doskocích a asistencích.

Naopak až na úplném chvostu statistických numer jsou Nymburští v průměru získaných faulů na zápas, pátá příčka jim poté patří v útočných doskocích a získaných míčích.

Střelečtí lídři Nymburka v letošní sezoně KNBL (minimum – 9 odehraných zápasů):
Garrett Stutz – 13,3 bodu a 6 doskoků na utkání; střelba 2 b. 148/93 – 62,8%
Christian Burns – 9,8 bodu a 5 doskoků na zápas; střelba 2 b. 79/48 – 60,8%
Darius Washington – 9,8 bodu a 3 asistence na utkání; střelba 2 b. 45/28 – 62,2%

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta