Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNepřijatelné chování
RUMBURK – Rumburští policisté čelili od konce října loňskému roku trestnímu oznámení na třiaosmdesátiletého seniora, který se měl od dubna loňského roku dopouštět svým chováním přečinu nebezpečného pronásledování. Pracovnice rumburského domu s pečovatelskou službou se obrátily na místní strážce zákona, jelikož se pro ně jeho chování stalo nepřijatelné a neúnosné. Stařík má ženy slovně atakovat, uchylovat se k výhrůžkám, plivat po nich a zahrnovat je pozorností, která je dotčeným ženám nepříjemná. Jeho chování se začal zabývat policejní vyšetřovatel, který po provedeném šetření seniora sedmadvacátého ledna letošního roku obvinil. Muži tak hrozí ztráta svobody nebo jiné opatření.

Šli po kamerách
RUMBURK – Kompletní součet napáchané škody přesahuje částku čtyřiadvaceti tisíc českých korun. Za jejím součtem se skrývá trojice mladých mužů ze Šluknovského výběžku, kteří se v průběhu letošního února odhodlali ke krádeži venkovních bezpečnostních kamer v Rumburku. Ve dvou případech zabloudili do areálu společnosti v Komenského ulici, kde postrádají tři kusy. Po nevítané návštěvě zbyly jen odštípnuté kabely a poničený hromosvod. V Zadní ulici se ztratila jedna a v Luční ulici postrádají dvě. Případy byly sloučeny a společně prošetřovány s ohledem na přečin krádeže, ze kterého byl čtyřiadvacátého února obviněn třiadvacetiletý muž z Krásné Lípy. Ten svého jednání lituje.

Jsem bez novin!
RUMBURK – Třiadvacátého února 2015 se obrátila na místní strážce zákona provozovatelka místní trafiky, že postrádá noviny a časopisy. Tiskoviny zpravidla bývají odkládány do kovové bedny, která je prostředníkem mezi distributorem a trafikantkou. I na začátku týdne se měly v bedně nacházet tiskoviny v hodnotě necelých osmnácti set českých korun. Oznamovatelka je tam však nenašla, a tak se „záhada“ dostala pod drobnohled rumburských policistů, kteří se pokusí objasnit pondělní události s ohledem na možný přečin krádeže.

Měl hlad a byl bez peněz
DĚČÍN/JÍLOVÉ – Během druhého únorového týdne letošního roku oznámili obyvatelé rodinného domku v Martiněvsi u Jílového krádež věcí z jejich domu. Z dřevěného přístavku na pozemku zmizela odstavená mini motorka s baterií, společně s kabely od různých elektrospotřebičů. V kuchyni chyběly potraviny. Po provedeném šetření policisté z Podmokel v závěru letošního února sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody devatenáctiletému mládenci, který se doznal ale jen k části odcizených věcí. Za jeho zoufalým přešlapem se skrýval hlad a absence finančních prostředků. Svého počínání lituje a způsobenou škodu je ochoten uhradit.

Děčín, 26. února 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín