Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNevítaná návštěva
ŠLUKNOV – Letos pátého února kolem jednadvacáté hodiny uslyšela zvonění. Otevřela dveře do bytu a místo pozdravu ucítila štiplavou látku v očích. Nezvaná návštěva na pozvání nečekala a vstoupila do bytu. Vzápětí si odnesla LCD televizor společně se sedmisetkorunovou finanční hotovostí, kterou oznamovatelce odebrali z peněženky v kuchyni. Ani rumburským policistům to netrvalo dlouho. O dva dny později si jejich ústy vyslechl obviněné ze zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody třicetiletý muž ze Šluknova. V případě odsouzení může obviněný třicátník přijítaž o deset let pobytu na svobodě.

Téměř nové kolo
RUMBURK – Ze sklepa obytné vily v Rumburku se v pátek letošního šestého února ztratilo kolo. Jízdní kolo bylo horské, v dámském provedení. Černý rám byl doplněn světlemodrým pruhem. Přední nastavitelná odpružená vidlice byla bílé barvy. Kolo bylo opatřeno páčkovým měničem převodů v rozsahu minimálně 3×7 převodů, s přehazovačkou zn. Shimano Deore. Pneumatiky s bílým nápisem RAPID ROB byly obuty na černých ráfcích s bočním nápisem Syncross bílé barvy. Na kole byla také rovná řídítka s bílými rohy, kotoučové brzdy, nášlapy se šlapkami, tvarované sedlo, tachometr, držák na lahev s lahví a povinná výbava. Před osmnácti měsíci byla pořizovací cena kola 28.000,- Kč. Nyní jej majitel cení na 25.000,- Kč. Policisté z OOP Rumburk páteční případ šetří s ohledem na přečin krádeže. V případě, že jste kolo někde zahlédli či pořídili od překupníka, neváhejte kontaktovat nejbližší policejní útvar.

Chybí katalyzátor
DĚČÍN – Od pátku šestého února 2015 postrádá majitel osobního vozidla z Jílového katalyzátor. Začátkem letošního února odstavil automobil zn. Peugeot Boxer na pár dní v Nové ulici v Jílovém. Když se k němu po čtyřech dnech vrátil, odhalil nedostatky. Chybějící součástku ohodnotil na dvanáct tisíc českých korun. Po všech okolnostech odříznuté části výfukového systému pátrají policisté z OOP Děčín – Podmokly, kteří na oznámenou událost nahlížejí i z úhlu možného přečinu krádeže.

Zamířil do zastavárny
VELKÝ ŠENOV – Majitel rekreační chalupy v Lipové se obrátil na velkošenovské policisty s prosbou o pomoc při pátrání po ztracené motorové pile v pátek šestého února 2015. O den později už policisté sdělovali podezření ze spáchání přečinu krádeže dvaatřicetiletému cizinci, který v rekreačním objektu oznamovatele v tu dobu prováděl opravy a pilu odnesl do zastavárny z důvodu získání finanční hotovosti. Jeho přešlap ho může připravit až o dvouletý pobyt na svobodě nebo může být potrestán zákazem činnosti.

Chvilka ji vyšla draho
DĚČÍN – Krátce před čtvrtou hodinou ráno v neděli osmého února 2015 se na děčínské policisty obrátila mladá žena z Děčína. Při návštěvě hudebního klubu na Tyršově ulici přišla o svou peněženku. Peněženku, kterou měla s dalšími osobními věcmi uschovanou v kabelce, nechala volně odloženou v prostorách klubu. Po chvíli se začala po svých věcech shánět a našla je až u obsluhy. Bohužel již bez peněženky. Společně s peněženkou přišla i o finanční hotovost ve výší šest tisíc českých korun, platební a debetní karty a průkaz totožnosti. Ztráty se pohybují kolem 6.300,- Kč. Policisté z OOP Děčín – Město nedělní oznámení prověřují s ohledem na přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Děčín, 9. února 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín