Rubriky
Zprávy

Zloděj odstavil auto v Děčíně, při kontrole jej našli strážníci

mp decin_alesoUkradené vozidlo značky Jeep se podařilo najít děčínským strážníkům při kontrolách parkovišť v Děčíně. Vůz, který zloděj ve městě odstavil, neměl za oknem lístek dokazující uhrazení parkovného, strážníci na vůz proto nasadili tzv. botičku. Při následné kontrole vyšlo najevo, že po vozidlu pátrá Policie ČR.

„Hlídka při běžné kontrole parkovacích ploch v Podmoklech zjistila vozidlo s pražskou registrační značkou, které za oknem nemělo parkovací kartu ani parkovací lístek. Hlídka jej proto zajistila technickým prostředkem k zabránění odjezdu vozidla,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že všechna vozidla s nasazenou botičkou poté prověřila dozorčí služba. Vyšlo najevo, že po vozidle je od loňského roku vyhlášeno pátrání. Záležitost si k dořešení převzala hlídka Policie ČR.

Nejde zdaleka o první případ, kdy se strážníkům podařilo zjistit kradené odcizené vozidlo, které zloději odstavili ve městě. „V minulosti jsme podobným způsobem zjistili několik odcizených aut. Buď je zloději odstavili v centru Děčína a strážníci je objevili při běžných kontrolách placeného parkovného, případně je odstavili na bezplatných parkovištích, kde byla vozidla delší dobu bez pohybu nebo na některých odlehlých místech. V tomto směru si velmi ceníme spolupráce s občany, kteří často na podezřelá vozidla upozorní,“ dodal Horák.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín