Rubriky
Sport Zprávy

Vítězná série zatím nekončí, Děčín si připisuje sedmou výhru v řadě

bilinaDvaatřicáté kolo bylo na programu v sobotu 14.2.2015 a v jeho rámci přivítali hokejisté Děčína nedalekou Bílinu, v jejíž sestavě nechyběl Lukáš Zika. Ten před úvodním vhazováním obdržel dárkový koš a poděkování za čtyři roky, které strávil v děčínském dresu. Překvapení v podobě transparentu si připravili také fanoušci Děčína, kteří Zikovi vzkázali, že na něho nikdy nezapomenou a zůstane v jejich srdcích. Takovou stopu zanechal v Děčíně tento šikovný útočník.

Zápas začal lépe pro hosty a hned u toho byl i Zika. Po jeho střele zůstal puk chvíli těsně před brankovou čárou, ale nikdo z jeho spoluhráčů ho nedokázal dopravit do odkryté klece. Ve třetí minutě hry, konkrétně v čase 2:52 se ujali Medvědi vedení. DANIEL VOLRÁB vyslal na Škubala lehkou střelu, která nakonec doplachtila za jeho záda – 1:0. Za šestačtyřicet vteřin od vedoucí branky Děčína musel Škubal opět koukat za sebe, aby vylovil kotouč ze své branky. RADOMÍR VANĚK totiž svou přesnou střelou dal Medvědům velmi brzy dvoubrankový náskok – 2:0. Hned na to Škubal brankoviště opustil a nahradil ho Michajlov. Ten se hned uvedl pohledným zákrokem proti střele Vacka. Poté se však do šance dostali Draci, kteří dokázali snížit na rozdíl jediné branky. V šesté minutě po rychlém brejku prostřelil Volkeho JIŘÍ BRANDEJSKÝ a kontaktní gól byl na světě – 2:1. Osm minut před vypršením první třetiny se hosté radovali ze vstřelené branky, ta ale nakonec nemohla být uznána pro kopnutí nohou. O tři minuty později inkasovali Draci potřetí. To ONDŘEJ CHLÁDEK dostal přesnou přihrávku na svoji hokejku a střelou z prostoru levého kruhu dokázal vzdušnou střelou prostřelit Michajlova – 3:1. V samotném závěru první periody ještě zahrozil Oliverius, ale Michajlov se prezentoval efektním semaforem.

Ve čtyřiadvacáté minutě ujel ve vlastním oslabení Oliverius s Kuchynkou, ale střelu druhého jmenovaného ukryl Michajlov ve své lapačce. ŠTĚPÁN KUCHYNKA se však nakonec přesné trefy ve vlastním oslabení dočkal po polovině utkání, když do hostující branky dorazil střelu Oliveriuse – 4:1. O chvíli později se ocitl Zika před Volkem, ale brankář Děčína dokázal jeho projektil pokrýt. V krátkém sledu po sobě se stejná situace opakovala znovu a opět bývalého útočníka Děčína Volke vychytal. V devětatřicáté minutě se podruhé do listiny střelců v tomto duelu zapsal DANIEL VOLRÁB, který se dostal k odraženému puku po střele Haška a dorazil ho za bezmocného Michajlova – 5:1. Hned na to mohl vedení Děčína navýšit Oliverius, ale Michajlov tváří v tvář dokázal skvělým zákrokem uspět. Na konci druhé třetiny byl ve skvělé střelecké pozici hostující Štěpánek, ale prudkou bekhendovou střelu mu chytil Volke.

Hned po úvodním vhazování ve třetím dějství se do slibné šance dostal Kýhos, jenž pálil z levé strany na domácího brankáře. Jenže i s touto střelou si Volke dokázal poradit a držel Medvědy a jejich čtyřbrankové vedení. Po střele JAKUBA PROCHÁZKY ve 42. minutě už ale musel čelit gólu. Prvně jmenovaný zužitkoval přihrávku Ziky a dal hostům ještě naději na zvrat v utkání – 5:2. Draci poté ještě více ožili a tlačili se před děčínskou branku, tu však Volke dokázal uhájit. Po několika šancích Bíliny pak ale udeřili znovu Medvědi. V jednapadesáté minutě se znovu trefil ŠTĚPÁN KUCHYNKA a mohl tak být blízko třetího hattricku v řadě. Svou střelou od kruhů vymetl v brance Bíliny všechny pavučiny – 6:2. A za dvacet vteřin poté se skóre měnilo znovu. A opět na domácí straně. DANIEL VOLRÁB zkompletoval hattrick a hostující tým definitivně srazil na kolena – 7:2. Hosté sice v 53. minutě dali třetí branku z trestného střílení, když ho dokázal využít MARTIN SEKERKA, ale to bylo ze strany Draků vše – 7:3. Naopak ještě mohli uzavřít účet sobotního klání Medvědi, ale Haškovu prudkou střelu ve vlastním oslabení lapil Michajlov. Děčín si tak připsal sedmé vítězství v řadě a posunul se na devátou příčku druholigové tabulky.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:3 (3:1; 2:0; 2:2)
Branky a nahrávky: 3. Volráb (Filipovský), 4. Vaněk (Oliverius), 16. Chládek (Chamrád, Drnec), 32. Kuchynka (Oliverius, Vaněk), 39. Volráb (Hašek), 51. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 51. Volráb (Hašek) – 6. Brandejský (Racek), 42. Procházka (Zika), 53. Sekerka (TS)

Sestava HC Děčín:
Volke (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Vaněk, Málek, Zdvořáček, Klement – Vacek, Volráb, Hašek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Chamrád – Chovanec, Fojt, Kment

Vendula Zdražilová, HC Děčín