Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mpdecin_alesoDne 15.2.2015 v 12:44 hod. oznámila žena, že na autobusové zastávce MHD v DC32 v ulici Kamenná fyzicky napadá muž ženu. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která zjistila, že pětadvacetiletý muž se pohádal se svou o dva roky mladší přítelkyní. Hádka přerostla ve vzájemné fyzické napadení. Během konfliktu nedošlo k žádnému zranění, lékařské ošetření případně přivolání hlídky PČR oba přítomní odmítli. Hlídka jim důrazně domluvila a z místa je vykázala.

Dne 14.2.2015 v 13:50 hod. se na hlídku MP při kontrole obchodního domu v DC4 obrátil jednadvacetiletý muž se žádostí o pomoc. Při návštěvě obchodního centra na něj zaútočil muž boxerem a požadoval od něj peníze. Hlídka MP během chvíle podezřelého z krádeže zadržela. Jednalo se o osmnáctiletého mladíka z Českých Budějovic. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení. Hlídkou byl sepsán ÚZ.

Dne 13.2.2015 v 12.45 hod. oznámil občan, že v DC3 v ulici Litoměřická leží na lavičce nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že jde o strážníkům dobře známého jednapadesátiletého muže, jehož pravidelnou denní činností je opít se do němoty. Hlídka prověřila, zda muž není zraněný, pomohla mu na nohy a dohlédla na jeho bezpečný odchod do místa bydliště.

Dne 12.2.2015 v 08.00 hod. oznámila obsluha baru v DC9, že do provozovny přišel starší muž, který je dezorientovaný. Hlídka na místě zjistila totožnost muže, který měl na sobě pouze tepláky, pantofle a klepal se zimou. Jednalo se o jednaosmdesátiletého muže z Děčína. Muž nevěděl, jak se do baru dostal, ani kde bydlí. Na místo byla přivolána záchranná služba. Lékař po prohlídce konstatoval, že zdravotně je muž v pořádku a hospitalizace není nutná. Hlídce MP se podařilo zjistit kontakt na mužovu dceru, která si otce odvezla domů.

Dne 12.2.2015 v 01:48 hod. oznámil občan, že v DC4 v ulici Jungmannova se nacházejí tři opilci, kteří ruší noční klid křikem. Hlídka po příjezdu na místo zaznamenala dva muže, kteří nastoupili do jednoho ze zaparkovaných vozidel. Hlídka situaci chvíli monitorovala. Po několika minutách se vozidlo náhle rozjelo směrem do ul. Ruská a poté jelo směrem do ul. Prokopa Holého, kde jej hlídka zastavila a zjistila totožnost řidiče. Jednalo se o šestadvacetiletého muže z Děčína. Hlídka u řidiče provedla orientační dechovou zkoušku, která ukázala 1,6 promile. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení záležitosti převzala.

Zdroj: MP Děčín