Rubriky
Zprávy

Strážníci zadrželi muže, který se ukájel před školáky

mpdecin_alesoPřímo před základní školou v centru Děčína se obnažoval a ukájel se před dětmi čtyřiašedesátiletý muž. Zadrželi jej strážníci děčínské městské policie po upozornění jednoho z kolemjdoucích lidí. Zadržený čelí podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Na muže upozornil kolemjdoucí krátce po poledni ve chvíli, kdy končilo vyučování. „Kolem muže prošla odhadem minimálně stovka dětí. Ihned po oznámení na místo dozorčí služba vyslala nejbližší hlídku, která se ke škole dostavila během několika desítek vteřin,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Ve chvíli, kdy na místo dorazila hlídka MP, muž seděl ve svém vozidle s rozepnutými kalhotami. Strážníkům na vysvětlenou uvedl, že se mu jen udělalo špatně, bolelo jej břicho, a proto si rozepnul kalhoty.

Při vysvětlování se muž viditelně klepal a byl silně nervózní. Za pár minut hlídce přiznal, že se v minulosti léčil na psychiatrii a k ukájení před dětmi se strážníkům přiznal.

„Strážníci si všimli, že muž měl u sebe notebook a mobilní telefon a děti si mohl natáčet. Mohlo jít o nebezpečného člověka a těžko domýšlet, jak by se situace vyvinula. Na místo strážníci přivolali hlídku Policie České republiky, která si záležitost převzala k dořešení. Muž je v tuto chvíli podezřelý z trestného činu výtržnictví, je možné, že obvinění bude ještě rozšířeno,“ dodal ředitel Horák.

Zdroj: MP Děčín