Rubriky
Sport Turisti Zprávy

Popularita Labské stezky stoupá

cyklostezka_zlebLabská cyklostezka je oblíbeným místem turistů. Podél Labe jezdí rok od roku více cyklistů. Loni jich Ústecký kraj napočítal v Křešicích u Děčína o 55 tisíc více než v předchozím roce.

Podle Ústeckého kraje navštívilo cyklostezku necelých 314 tisíc lidí. Podle sčítačů, které jsou umístěny po celé její délce, jí na kole projelo přes 242 tisíc cyklistů. Pěšky po ní prošlo více jak 70 tisíc lidí. Nejvíce průchodů napočítaly sčítače právě u Děčína. Více jak 130 tisíc lidí zaznamenala technika v Křešicích.

Labská stezka měří v Ústeckém kraji 96 kilometrů a pokračuje dále do Německa. Ústecký kraj proto na svých stránkách vyvěsil ke stažení průvodce. Zde naleznete, kam jedete a kde najít střechu nad hlavou. Tištěná verze příručky ve formátu 21 x 25 cm se vejde do každé cyklistické brašny. Navíc zde naleznete orientační mapy jednotlivých úseků stezky, které vám poskytnou informace o tom, v jakém místě se právě nacházíte, a dále informace o hlavních atrakcích podél Labské stezky, lodním spojení, přívozech a řadu dalších. V případě poruchy vašeho kola je zde seznam cykloservisů. Získáte tak vše důležité pro putování po více než 1.200 km stezky od Severního moře až po pramen Labe.

Průvodce: http://www.kr-ustecky.cz/oficialni-cyklopruvodce-labska-stezka-2015/d-1687820

Zdroj: www.idecin.cz