Rubriky
Zprávy

Pokus loupeže může mladíkovi vynést až pět let vězení

mpdecin_alesoAž pět let za mřížemi hrozí sedmnáctiletému mladíkovi, kterého zadrželi strážníci v obchodním domě v Děčíně. Mladík s boxerem v ruce vyhrožoval dvacetiletému muži a požadoval od něj peníze. Pár minut poté jej zadržela hlídka strážníků.

Hlídka městské policie kontroluje areál obchodního domu na základě několika podnětů lidí, kteří si stěžovali na pohyb party mladých lidí, kteří okrádají a vyhrožují vytipovaným nakupujícím. Mladý muž, kterého si mladík vyhlédl, utekl zpět do prostor obchodního domu a kontaktoval strážníky. „Ti během chvíle zadrželi podezřelého. Mladík, který je mj. v péči výchovného ústavu, u sebe měl boxera a snažil se strážníkům namluvit, že jej chce pouze prodat a nabízí jej kolemjdoucím. Po několika otázkách to ale vzdal a přiznal vše, co udělal,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcelů Horák.

Podezřelého mladíka si převzala hlídka Policie ČR a umístila jej do cely předběžného zadržení. Za trestný čin loupeže mu hrozí až pět let vězení. Podle informací Policie ČR má už mladík za sebou poměrně bohatou trestní minulost. „V kontrolách obchodního domu budeme samozřejmě pokračovat, navázali jsme i spolupráci s tamní ostrahou. Samozřejmě uvítáme jakýkoli podnět od občanů,“ dodal ředitel.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín