Rubriky
Zprávy

Ocenění nejlepších dobrovolníků ve Slunečnici

dobrovolnik roku 2014V pondělí 9. 2. 2015 vyhlásila Slunečnice, o.s., Děčín své nejlepší dobrovolníky za uplynulý rok. Ze 40 dobrovolníků, kteří ve Slunečnici v r. 2014 působili, byly oceněny tyto 3 osoby:

1.) zlatou dobrovolnicí za rok 2014 se stala Jaroslava Peterková, která se obětavě věnuje pomoci dětem v pěstounské péči při školní přípravě.
2.) stříbrnou Lena Sophie Piepho, v rámci německo-české přeshraniční výměny dobrovolníků, se ve Slunečnici příkladně zapojila do pomoci při práci s klienty.
3.) bronzovou Květa Francová, za volnočasové aktivity s klienty podporovaného samostatného bydlení JURTA

Dobrovolnické centrum by rádo touto cestou poděkovalo všem dobrovolníkům, kteří pomáhali v roce 2014, ať už při podpoře seniorů, dětí nebo spoluobčanů se zdravotním postižením. Při své nezištné práci ve prospěch druhých odpracovali přes 1600 hodin. Jejich skvělá činnost spočívá v tisíci drobných maličkostech, gestu podpory, zlepšení prospěchu, pozornosti věnované potřebnému člověku nebo dobře zorganizované benefiční akci.

Dobrovolnické centrum Slunečnice o.s. v návaznosti na toto své „vlastní“ oceňování dobrovolníků, působících ve Slunečnici, připravuje také již tradiční 5.ročník ceny Dobrovolníka roku města Děčín, kam nominují své dobrovolníky organizace z celého města a který proběhne letos 5.března opět na Děčínském zámku.

Taťána Tlustošová
vedoucí Dobrovolnického centra Slunečnice, o.s.
tel.: 739 355 705
tlustosova@slundecin.org