Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi znovu zvítězili, tentokráte přivezli tři body z Nymburka

NymburkK dalšímu utkání zajížděli hokejisté Děčína do Nymburka, kde se utkali s šestým celkem tabulky, a sice NED Hockey Nymburk. Medvědi posíleni o domácí výhru nad Kobrou Praha chtěli potvrdit další výhru v řadě, která by mohla znamenat další posun v tabulce. To se jim nakonec podařilo, když za vítězství 6:2 získali další tři body a zároveň pátou výhru v řadě.

Utkání začalo rychlou brankou ŠTĚPÁNA KUCHYNKY, jenž už ve druhé minutě rozvlnil domácí síť – 0:1 a poslal Medvědy do vedení. Oba týmy se pak snažily před brankou soupeře, ale branky to nepřineslo. Domácí měli několik příležitostí k vyrovnání stavu skóre, ale brankář Děčína svůj tým podržel. Stejně tak jako na druhé straně i gólman Nymburku. Když už to vypadalo, že první třetina skončí jednobrankovým náskokem Medvědů, opak byl pravdou. Minutu a šestnáct vteřin před první sirénou se totiž ještě prosadil po pěkné souhře první formace RADIM VACEK a brankou do šatny tak dal Medvědům dvoubrankový náskok – 0:2. Poprvé do kabin se tak šlo Medvědům rozhodně lépe, než domácímu celku.

Do druhého dějství šli hokejisté Nymburka s vědomím, že se musí pokusit o kontaktní branku, aby se vrátili zpět do zápasu. Před děčínskou brankou mnohdy hrozili z nebezpečných situací, ale hosté dokázali jejich šancím čelit. Ale to jen do sedmadvacáté minuty, kdy se prvního přesného zásahu konečně dočkali. Prvním domácím střelcem se stal LUBOŠ BRZÁK, který dostal svůj tým Děčínu na dostřel jediné branky – 1:2. Nymburští vycítili šanci a znovu hrozili před brankou Děčína. Ale stejně tak jako závěr první periody i konec té druhé byl ve znamení Medvědů. Dvoubrankový náskok vrátil na hokejky Děčína DANIEL VOLRÁB a znovu to bylo brankou do šatny – 1:3.

Naději na úspěch v utkání živil Nymburk ve 44. minutě, když znovu snížil na rozdíl jediné branky. Mezi tři děčínské tyče zaznamenal další gól ONDŘEJ KŘÍŽ – 2:3. Jenže to bylo ze strany domácích všechno. Medvědi přidali další tři přesné trefy a Nymburk už k ničemu nepustili. V padesáté minutě byl náskok Děčína znovu dvoubrankový, když síť za zády domácího ochránce svatyně rozvlnil ALEŠ CHAMRÁD – 2:4. Za necelé čtyři minuty ho následoval MICHAL OLIVERIUS, který svou šanci přetavil v již pátou branku Děčína – 2:5. Poté už bylo na ledě jen jedno mužstvo, to děčínské a Medvědi tak mohli kontrolovat hru. A navíc ještě přidali další branku. Gólový účet zakončil v čase 56:44 DANIEL VOLRÁB, kterého vybídl ke skórování Hašek – 2:6. Po závěrečné siréně pak mohla propuknout další radost Medvědů, kteří si připsali pátou výhru v řadě a bodové konto navýšili o další tři body.

HC Děčín – NED Hockey Nymburk – 2:6 (0:2;1:1;1:3)
Branky a nahrávky: 27. Brzák (Eis, Dulovec), 44. Kříž – 2. Kuchynka (Zdvořáček, Faigl), 19. Vacek (Hašek, Volráb), 39. Volráb (Hašek), 50. Chamrád (Chládek, Drnec), 53. Oliverius (Kuchynka, Kaltenböck), 57. Volráb (Hašek, Vacek)

Sestava HC Děčín:
Šticha – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Zdvořáček, Strnad, Klement – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Chamrád – Kment, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín