Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi si vyšlápli i na Vrchlabí a pošesté v řadě získali tři body. Kuchynka se znovu blýskl hattrickem

vrchlabíTřicáté kolo druhé hokejové ligy svedlo k souboji Děčín a Vrchlabí. Medvědi sice v první třetině prohrávali brankou hostí v oslabení, ale ještě v téže periodě dokázali stav otočit a nakonec dovedli celý zápas do vítězného konce, když celku z Podkrkonoší uštědřili devítibrankový debakl (9:4).

Zápas začal velkou šancí Děčína, když ve čtvrté minutě poslal puk těsně nad hostující břevno Vacek. Po šanci Vacka se do šance dostali také hosté, ale akci dva na jednoho zmařil včasný zásah hokejkou Zdvořáček, který vypíchl puk a poté ho poslal do středního pásma. V deváté minutě měli Medvědi k dispozici přesilovou hru, ale byli to hosté, kdo otevřeli účet sobotního klání. Ve vlastním oslabení se trefil nahozením puku před domácí branku JAN MATĚJKA a ten poté skončil nešťastně za zády Volkeho – 0:1. Ve třinácté minutě se však dostal do samostatného úniku Volráb, kterého ale vychytal Abrahám ve vrchlabském brankovišti. Jenže o dvě minuty později už bylo vyrovnáno. O první branku utkání se svou pohotovou střelou z prostoru mezi kruhy prezentoval ŠTĚPÁN KUCHYNKA a mohlo se tedy začínat znovu od začátku – 1:1. Hned po vhazování ve středovém kruhu se do velké šance dostali Vrchlabští, ale Volke se proti střele Jirků vyznamenal pohotovým zákrokem. V devatenácté minutě se dostala děčínská první formace do přečíslení a JAROSLAV HAŠEK se dobře postavil před branku Vrchlabí a posléze zužitkoval přesnou přihrávku od svého spoluhráče – 2:1. Medvědi tak otočili nepříznivý stav ve svůj vlastní prospěch a poprvé do kabin odcházeli s veselou náladou.

Medvědi dohrávali oslabení ze závěru první třetiny a i oni se dočkali gólu ve vlastním oslabení. Ve dvaadvacáté minutě ujel ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který svou druhou brankou v utkání poslal Medvědy do dvoubrankového vedení – 3:1. Hosté však zanedlouho snížili na rozdíl jediného gólu, když TOMÁŠ BLÁHA prostřelil zblízka domácího brankáře – 3:2. Ve čtyřiatřicáté minutě pak měli hosté k dispozici další přesilovou hru, ale opět v ní inkasovali. DANIEL VOLRÁB byl vyzván Haškem do samostatného úniku, čehož domácí útočník využil a nechytatelnou střelou poslal puk za záda Abraháma – 4:2. Dvě minuty před koncem druhé periody vyšachoval děčínský útok hostující obranu a na konci této akce byl RADOMÍR VANĚK, který poslal puk takřka do odkryté klece – 5:2. Střelecké hody Děčína ještě nekončily. Pouhých čtrnáct vteřin před koncem druhého dějství završil svůj další hattrick ŠTĚPÁN KUCHYNKA, jenž využil výhody při signalizovaném vyloučení a prostřelil Abraháma – 6:2.

Ve 45. minutě se vyznamenal Abrahám, jenž zlikvidoval nebezpečnou střelu Kmenta z prostoru levého kruhu a jen díky němu skóre nenarostlo. Jenže tři minuty na to v dalším přečíslení skóroval TOMÁŠ DRNEC a Medvědi rázem vedli rozdílem pěti branek – 7:2. Hned po vhazování ve středovém kruhu se Děčínští dostali do další šance, která opět skončila gólem. DANIEL VOLRÁB se trefil podruhé v utkání a vyhnal z brankoviště Abraháma, kterého nahradil Sobotka – 8:2. Hosté se ani za tohoto stavu nevzdávali a srdnatě bojovali před brankou Děčína. To se jim podařilo a ve čtyřiapadesáté minutě dvěma slepenými góly snížili na rozdíl čtyř branek. Nejprve se přesně trefil MARTIN KLEMENT – 8:3 a po něm hned také TOMÁŠ BLÁHA, který svou pohotovou střelou překvapil Volkeho – 8:4. Jenomže Děčínští žádné drama nepřipustili a utkání už takřka v pohodě dohrávali. Naopak ještě v závěru třetí třetiny mířil přesně mezi tři tyče JAROSLAV HAŠEK, který svým druhým gólem v zápase pečetil medvědí výhru 9:4. Hokejisté Děčína tak svou sérii vítězství prodloužili na šest utkání v řadě a připsali si další tři body do tabulky.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 9:4 (2:1; 4:1; 3:2)
Branky a nahrávky: 15. Kuchynka (Faigl), 19. Hašek (Volráb, Vacek), 22. Kuchynka (Vaněk, Oliverius), 34. Volráb (Hašek), 38. Vaněk (Faigl, Oliverius), 40. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 48. Drnec (Kment, Málek), 49. Volráb (Hašek, Vacek), 59. Hašek (Vacek, Volráb) – 10. Matějka, 27. Bláha (Jirků, Vlach), 54. Klement (Matějka, Urban), 54. Bláha (Vlach, Jirků)

Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Filipovský, Molnár, Zdvořáček, Vaněk, Málek, Klement, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Kment, Fojt – Chládek

Vendula Zdražilová, HC Děčín