Rubriky
Sport Zprávy

Divokou přestřelku zvládl Děčín a sebral lídrovi tři body

kobra prahaMedvědi přivítali poslední lednový den na svém ledě lídra druhé ligy, a sice Kobru Praha. Ta přijela do Děčína s okleštěnou sestavou, ale na ledě to znát nebylo. Utkání plné zvratů na obou stranách nakonec vyznělo lépe pro Děčín, který zvítězil 7:5. Bylo to zároveň čtvrté vítězství v řadě v základní hrací době a Medvědi tak potvrzují zlepšující se formu.

Utkání začalo z obou stran útočně, oba týmy několikrát zahrozily před brankou soupeře, ale oba brankáři úvodní branku neinkasovali. První gól tohoto klání padl až v polovině jedenácté minuty, kdy Medvědi ostřelovali hostující branku. Této situace pak využil JAN MOLNÁR, který se dostal k odraženému puku a poté ho poslal za záda brankáře Bílka – 1:0. Medvědi se však příliš dlouho neradovali, hned poté totiž dokázal vyrovnat DOMINIK ŠTEINER – 1:1 a hosté tak brzy srovnali krok. Šest minut před první sirénou ohrozil děčínskou branku syn někdejšího reprezentanta ČR Františka Kučery Frank, ale svou střelou jen provětral lapačku Lavingera v děčínské brance. Do konce prvního dějství se už nic nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina byla ve znamení divoké přestřelky, vždyť v ní padlo sedm branek. Skóre se měnilo jako na houpačce, když vedli domácí, hosté otočili a zase naopak. To celé načala branka ŠTĚPÁNA KUCHYNKY, který ve čtyřiadvacáté minutě zužitkoval přesnou přihrávku Oliveriuse a Děčín znovu vedl – 2:1. Hosté však v polovině utkání znovu dokázali srovnat a následně také otočit utkání ve svůj prospěch. Nejprve se přesně mezi tři tyče trefil MICHAL BOROVANSKÝ – 2:2 a minutu po něm pak prostřelil Lavingera MICHAL SLANINA – 2:3. Jenomže za dalších pět minut byl ve vedení opět Děčín. ŠTĚPÁN KUCHYNKA mířil podruhé v zápase do černého a znovu bylo vyrovnáno – 3:3. O chvíli později pak přidal další branku JAROSLAV HAŠEK a na ukazateli stavu skóre svítil zase příznivý stav pro Medvědy – 4:3. Střelecké hody ale ještě zdaleka ve druhé třetině nekončily. O další obrat se totiž postarali hosté. V čase 39:00 využil přesilovou hru pět na tři MICHAL SLANINA – 4:4 a pouhých třináct vteřin před druhou sirénou pak poslal puk do domácí branky JIŘÍ KALLA už v klasickém počtu hráčů na ledě – 4:5. Podruhé do kabin se tak rozhodně šlo lépe Kobře, která měla v zádech jednobrankový náskok.

Na začátku třetí třetiny pálil Kalla, ale po jeho střele zazvonila boční konstrukce Lavingerovy klece. Ale v pětačtyřicáté minutě se radovali znovu Medvědi. Čepice mohli začít létat na led po vzoru NHL, ŠTĚPÁN KUCHYNKA totiž skóroval potřetí v utkání a vyrovnal na 5:5. O pět minut později střílel Volráb ve vlastním oslabení, ale Bílek zachoval čistou hlavu a jeho projektil zneškodnil. Jenže ve třiapadesáté minutě už byl na akci Medvědů krátký. Málek našel před branku hostí najíždějícího ONDŘEJE CHLÁDKA, pro kterého pak nebyl problém poslat puk za Bílkova záda – 6:5. Medvědi tak znovu vedli a později se ukázalo, že Chládkova trefa byla zároveň vítězná. Dvě minuty před koncem třetí periody si pak vzali hosté oddechový čas a bylo nad slunce jasné, že se pokusí o hru v powerplay. Tak se také stalo. Hokejisté Kobry pak hrozili před Lavingerem, ale ten společně s domácí obranou držel těsné vedení. Oddychnout si Medvědi mohli minutu a dvě sekundy před koncem třetího dějství. To MICHAL OLIVERIUS poslal puk do prázdné branky Kobry a pečetil tak skvělé a hlavně cenné vítězství nad prvním mužstvem tabulky – 7:5.

HC Děčín – HC Kobra Praha 7:5 (1:1; 3:4; 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Molnár, 24. Kuchynka (Oliverius), 34. Kuchynka (Faigl, Oliverius), 36. Hašek (Volráb), 45. Kuchynka (Faigl, Oliverius), 53. Chládek (Málek), 59. Oliverius (Filipovský) – 11. Šteiner (Pohl), 29. Borovanský, 31. Slanina (Švaříček, Kučera), 39. Slanina (Pohl, Evan), 40. Kalla (Novák, Borovanský)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Málek, Strnad, Klement – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Kment – Chamrád, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín