Rubriky
Kultura Zprávy

Děčínem prošel masopustní průvod

masopustVíce než pět stovek lidí a další stovky přihlížejících si v sobotu užilo masopustního veselí, které opět po roce připravila děčínská zoologická zahrada. Své návštěvníky přivítala na nádvoří před medvědy grizzly veselou muzikou v podání folklorního souboru Jirkovák a flašinetáře Maxe Fische. Příchozí si užili mnoho zajímavého. Nechyběla tradiční soutěž O nejchutnější masopustní koblihu, O nejhezčí masku ani rozjařený průvod městem, jehož cílovou stanicí byl Zámek Děčín.

„Během průvodu jsme absolvovali několik zastávek, kde jsme byli pohoštěni i napojeni a měli jsme možnost si zazpívat nebo zatančit. Rok od roku si průvod získává na oblíbenosti, připojuje se k nám více a více lidí. Máme obrovskou radost z toho, že se nám podařilo v Děčíně obnovit tradici tohoto svátku,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Na Masopustu ze zoo na zámek se podílelo velké množství dobrovolníků a sponzorů, za což jim děčínská zoo velmi děkuje.

Další velkou akcí děčínské zoo bude akce s názvem Startujeme!, kterou uspořádá u příležitosti zahájení 66. návštěvnické sezóny.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.