Rubriky
Sport Zprávy

Děčín hostí v posledním domácím utkání v základní části Klášterec

klasterecVe středu 18. 2. 2015 jsou na programu dvě utkání druhé hokejové ligy ve skupině Západ. V jednom z nich v předehrávce čtyřiatřicátého kola přivítají na svém ledě Medvědi svého odvěkého rivala, a sice HC Klášterec nad Ohří. Pro Medvědy půjde o poslední zápas v základní části druhé hokejové ligy hraný na domácím ledě a před svými diváky. O to více pikantní duel to bude, neboť půjde o severočeské derby.

Děčínští Medvědi se momentálně vezou na vítězné vlně, která trvá už sedm utkání v řadě, kdy získali plný počet bodů, a sice jednadvacet. Ještě v polovině ledna okupovali hokejisté Děčína úplně poslední příčku druholigové tabulky. To bylo po prohraném utkání v Sokolově. Od té doby ale Medvědi nastartovali svoji mašinu a sedmkrát v řadě dokázali zvítězit v základní hrací době. Po posledním vyhraném domácím utkání nad Bílinou poměrem 7:3 je z toho deváté místo a čtyřicet získaných bodů. Medvědi navíc ještě mohou skončit i osmí. Tím by měli možnost hrát první utkání play-off na domácím ledě. O což se rozhodně poperou.

To hosté z Klášterce jsou na tom v posledních sedmi odehraných zápasech hůře, když dokázali zvítězit pouze jednou. Na domácím ledě porazili Žďár nad Sázavou těsně 2:1. O víkendu inkasovali sedm branek na ledě silného Tábora a prohráli 2:7. V současné době patří tomuto děčínskému tradičnímu rivalovi patnácté místo se ziskem osmadvaceti bodů. Hostům jde v dnešním duelu o hodně, a sice aby získali nějaké body a udrželi se v postupovém pásmu, které zaručuje vyřazovací boje. Na ledě Děčína se tak rozhodně pokusí hokejisté Klášterce nejen o již zmíněné body, ale také o to, aby se stali týmem, který rozjetý Děčín zastaví.

Vzájemná utkání

Letošní první duel, který se odehrál na začátku prosince loňského roku, vyzněl lépe pro Klášterec, který na svém ledě zvítězil 5:4 po samostatných nájezdech.

Oplatí Medvědi Klášterci tuto porážku a nepřetrhnou vítěznou šňůru nebo se naopak z vítězství budou radovat hosté a stanou se klubem, který euforii Děčína utne? Odpověď na tuto otázku najdeme ve středu v pozdějších večerních hodinách.

Zápas na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 18. 2. 2015 v 18. hodin. Přijďte všichni povzbudit Medvědy v jejich boji o další důležité body.

Online přenos:  HC Děčín – HC Klášterec nad Ohří

Vendula Zdražilová, HC Děčín