Rubriky
Sport

BK Děčín se v sobotu představí v Pardubicích

pardubiceVálečníci se v třaskavém semifinálovém duelu Hyundai Final 4 Českého poháru střetnou s pardubickou Beksou. Toto utkání, stejně jako všechny další zápasy závěrečné fáze poháru, se hraje v brněnské hale Rosnička. Druhou semifinálovou dvojici pak tvoří Orli Prostějov a Mmcité Brno.

Děčínští hráči mají motivaci více než jasnou, a to oplatit východočeské družině loňské pohárové vyřazení ve čtvrtfinále po porážce 80:105 (Jiřiček 14, Stria 12, Landa 11 – M. Peterka 23, Faifr 19, Sanders 12).

I v letošních vzájemných zápasech v rámci Kooperativa NBL má náš páteční soupeř o něco navrch, když zvládl obě domácí klání (výhry 79:70 a 92:87). Tucker a spol. ale také dokázali využít výhody domácího prostředí a před svými fans brali výhru 93:78. Svěřence Dušana Bohunického pak děčínská družina ve 35. kole KNBL opět přivítá v ČEZ Sportcentru hned příští středu.

Pohárová cesta obou soupeřů:
BK Děčín:
3. kolo: Slavoj Litoměřice – BK Děčín 56:99
4. kolo: BK Děčín – Sluneta Ústí nad Labem 93:80
Čtvrtfinále: BK Děčín – BC Geosan Kolín 96:63

BK JIP Pardubice:
3. kolo: Sokol Horní Počernice – BK JIP Pardubice 50:111
4. kolo: Sokol Hradec Králové – BK JIP Pardubice 76:89
Čtvrtfinále: Lions J. Hradec – BK JIP Pardubice 81:96

Novinky a zajímavosti z tábora Beksy:
Hráči JIPu jsou v posledních zápasech ve velmi dobré formě a v nejvyšší soutěži brali již pět výher v řadě. V posledním klání zvítězili Sanders a spol. toto pondělí před televizními kamerami v Ostravě 89:79 (top skóreři Beksy: Wall 22, Kotas 19, Kohout 16).V tabulce se Východočeši drží na čtvrté příčce s bilancí 23:10, kde mají o porážku více než třetí Prostějov.

V Ostravě scházel Bekse zraněný power forward Petr Bohačík, naopak zkraje února se do sestavy vrátil po více než tříměsíční pauze zaviněné plicní embolií centr Zbyněk Pospíšil. Kromě toho došlo v kádru k jedné změně, když na konci listopadu tým posílil 210 vysoký pivot Matthew Hezekiah. Nejlepšími střelci Pardubic v letošní sezoně KNBL jsou Dušan Pandula (16,8 bodu na utkání), Jobi Wall (14) a Ondřej Kohout (12,3).

A jak vypadá aktuálně situace Děčína?
Svěřenci Pavla Budínského jsou aktuálně také ve velmi dobrém rozpoložení, když při tripu po venkovních hřištích drží šňůru tří vítězství v řadě. Po úspěších na USK Praha a v Brně získali Děčínští dva body i v Jindřichově Hradci, kde v sobotu díky buzzer beateru Luboše Strii zvítězili 83:81 (Stria 17, Vyoral 16, Houška 14). V tabulce se Válečníci drží na druhém místě zásluhou bilance 26:6. Střeleckými tahouny Děčína v nejvyšší tuzemské soutěži jsou Anthony Tucker (14,4), Tomáš Vyoral (11,4) a Jakub Houška (10,4).

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta