Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoTo se nepovedlo
DĚČÍN/HŘENSKO – Sedm kartónů cigaret ho připravilo o čistý trestní rejstřík. Dvacátého prosince loňského roku se devětatřicetiletý Chomutovák rozhodl, že se v příhraničním obchodě pokusí pokladnami pronést tabákové zboží v hodnotě necelých šesti tisíc českých korun. Samozřejmě bez placení. Nepovedlo se a třináctého ledna letošního roku si ústy policejní inspektorky vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

Řídil pod vlivem
DĚČÍN – V sobotu desátého ledna v noci zastavili děčínští policisté osobní vozidlo. Čtyřiadvacetiletý mladík byl hlídkou vyzván k provedení orientační dechové zkoušky a předložení patřičných dokladů. Zákonné výzvě vyšel vstříc a zkoušce se podrobil. Pro řidiče nedopadla dobře. Po zjištění vysoké hladiny alkoholu v dechu mu byla policisty další jízda zakázána a zadržen řidičský průkaz. Sobotní setkání bude mít u děčínského soudu, kam případ možného přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bude v příštích dnech předán. Kontrolovanému řidiči hrozí zákaz řízení motorových vozidel, peněžitý trest. V nejhorším případě i ztráta svobody v délce do jednoho roku.

Kde je to dřevo?
ČESKÁ KAMENICE – Začátkem tohoto týdne se na českokamenické strážce zákona obrátili zástupci lesní společnosti s informací, že u vlakové zastávky Veselé pod Rabštejnem zmizelo během několika posledních dnů odložené dřevo. Cena chybějícího dřeva se pohybuje kolem dvaceti tisíc českých korun. Kdo si složené dřevo odvezl, proč a kdy je nyní v rukou policistů z České Kamenice. Úterní oznámení prověřují také s ohledem na přečin krádeže.

Hledá se modrý Seat Ibiza!
DĚČÍN – Děčínští policisté pátrají od včerejšího dne po osobním vozidle zn. Seat Ibiza modré barvy, které zmizelo v úterý večer 13. ledna 2015 z ulice U tvrze v děčínských Želenicích. Majitel vůz odstavil v osmnáct hodin, uzamkl a odešel. Když se po dvou hodinách k místu parkování vrátil, už ho nenašel.. Po hledaném voze bylo vyhlášeno celostátní pátrání a doklady jsou blokovány. V době parkování bylo auto opatřeno ústeckými registračními značkami. Jeho hodnotu zaskočený vlastník stanovil na pět tisíc českých korun.

Zboží v kabelce
DĚČÍN – Obchodní dům v Ústecké ulici v Děčíně navštívila pátého ledna smělá zákaznice. V regálech se zbožím ji upoutaly sluchátka v hodnotě 179,- Kč a také bezpečnostní schránka s uloženým obalem od mobilního telefonu zn. Samsung S4 v hodnotě necelých jedenácti tisíc českých korun. Obě věci odebrala z regálů a vložila do své kabelky. Když procházela prostorem pokladen, uschované zboží v kabelce k zaplacení nepředložila, a tak byla následně zastavena pracovníky ostrahy, kteří ji i nezaplacené zboží zajistili. Jak se později ukázalo, v bezpečnostní schránce byla pouze krabice od telefonu, aparát v ní však nebyl. Mladá žena čelí od pátého ledna policejnímu prověřování s ohledem na přečin krádeže.

Děčín, 13. ledna 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín