Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoPřišel o peníze
DĚČÍN – Majitel rodinného domu z Nového Boru se obrátil na zdejšího řemeslníka, který se v rámci sepsané smlouvy o díle zavázal majiteli domu pomoci se zateplením domu. Zákazník v listopadu 2013 odeslal na účet řemeslníka finanční prostředky ve výši 160.000,- Kč. Práce na domě započaly v dubnu následujícího roku. Do června loňského roku si vyžádali něco přes šedesát tisíc českých korun. Sjednaná práce nebyla dokončena a zbytek peněz zákazník zpět neobdržel. Nespokojený oznamovatel se obrátil na policisty, kteří událost z loňského roku prošetřili s ohledem na přečin zpronevěry. Výsledkem je obvinění děčínského soukromníka z uvedeného přečinu, jehož následkem v případě odsouzení může přijít až o pět let svobody.

Co se hodí?
DĚČÍN – Začátek letošního roku byl pro provozovatele autodílny v Boleticích vcelku náročný. Živnostník z Děčína se na místní policisty obrátil ve chvíli, kdy v jeho dílně našel známky násilného vniknutí. Navíc chyběly klíče od aut, finance a pracovní nářadí. Vzápětí se do případu vložili kriminalisté, kteří dvanáctého ledna letošního roku zadrželi a posléze obvinili třiadvacetiletého muže. Nevítaný návštěvník čelí obvinění z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Trestní stíhání je vedeno na svobodě, ale v případě odsouzení může o svou svobodu přijít až na pět let. Jeho rukou měl zmizet majetek a finance v řádech desetitisíců. Navíc poničil vnitřní zařízení objektu. Celková škoda se pohybuje za hranicí sto sedmnácti tisíci českých korun.

Chybí toho víc než dost
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté v těchto dnech pátrají všech okolnostech možného přečinu krádeže a porušování domovní svobody, ke kterému mělo dojít během prvního lednového dne ve Varnsdorfu v jednom ze zdejších domů. Z neobydleného domu zmizelo oblečení světoznámých módních domů společně s drahou kosmetikou. Oznamovatel postrádá i další věci ve značné hodnotě. Ztráty se zatím pohybují na hranici osmdesáti tisíc českých Krádeži nahrávají navíc stopy po násilném vniknutí, které se na místě činu podařilo nalézt a zajistit.

Bez rádia
RUMBURK – V Rumburku policisté šetří z kraje roku pravděpodobné vloupání do zaparkovaného auta. Odstavené vozidlo v Lesní ulici v Rumburku zřejmě přilákalo během prvního lednového týdne pozornost neznámého lapky. Ohledání místa činu ukazuje směrem k násilnému vniknutí do auta. Z interiéru zmizelo černé funkční autorádio v hodnotě v hodnotě patnácti set českých korun. Opravy poničených částí si vyžádají zhruba dva a půl tisíce českých korun. Na lednový případ je pohlíženo s ohledem na možný přečin krádeže.

Chyběla mu nafta
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí strážci zákona obdrželi v pondělí dvanáctého ledna odpoledne informaci o možné krádeži nafty. Řidič odstaveného tahače zn. Mercedes Benz oznámil, že z auta parkujícího v Nádražní ulici zmizelo během uplynulých dvou dnů palivo. V nádrži chybí nafta o objemu zhruba 40 litrů. Chybějící palivo společně s poškozenou nádrží odpovídá přibližně částce dvou tisíc dvě stě českých korun.

Děčín, 13. ledna 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín