Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

MP Děčín_res_alesoDne 5.1.2015 v 02.15 hod. požádala zaměstnankyně nemocnice o vyslání hlídky MP do areálu interny, kde zdravotníci ošetřovali agresivního pacienta. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že pacient mezitím utekl. Hlídka MP prohledala okolí a pacienta následně našla v ul. Benešovská. Na místě si jej převzala hlídka PČR, která dotyčného dopravila zpět do nemocnice.

Dne 4.1.2015 ve 14.25 hod. oznámil občan vzájemné napadání muže a ženy v DC1 v ulici Řetězová. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že padesátiletý muž se pohádal se svou o třicet let mladší přítelkyní. Nikdo nebyl zraněn a přivolání hlídky PČR oba přítomní odmítli. Hlídka záležitost vyřešila domluvou.

Dne 3. 1. 2015 v 00:25 hodin oznámil občan, že v DC3 v Jezdecké ulici je na travnaté ploše zaparkované vozidlo Volkswagen. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na vozidlo nainstalovala technický prostředek k zabránění odjezdu vozidla – tzv. botičku. V 00:54 hodin se oznamovatel opět ozval s tím, že se k vozidlu dostavil řidič, rozjel se, přičemž botičku zdemoloval a jede směrem do města. Pohyb řidiče následně sledoval kamerový systém, za vozidlem byly vyslány dvě hlídky MP. Strážníkům se řidiče podařilo zastavit v DC1 v ul. Nerudova. Za volantem seděl pětačtyřicetiletý muž z Děčína. Z jeho dechu byl cítit alkohol. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která provedla orientační dechovou zkoušku s výsledkem 1,61 promile. Řešení události převzala PČR.

Dne 2. 1. 2015 ve 22:50 hodin oznámil občan, že v domě v DC9 pořádá někdo velmi hlasitý mejdan. Na místo byla vyslána hlídka MP, která kontaktovala nájemníky bytu. Jednalo se o devatenáctiletého mladíka, který měl na návštěvě několik kamarádů. Hlídka záležitost vyřešila uložením blokové pokuty. Další stížnosti na rušení nočního klidu se již neopakovaly.

Zdroj: MP Děčín