Rubriky
Zprávy

Notorická neplatička obtěžuje děčínské restaurace

restaurace_lokal_alesoSvérázný způsob, jak ušetřit za stravování a alkohol, zvolila sedmadvacetiletá žena z Děčína. Již více než týden je nezvaným hostem řady děčínských podniků. Po konzumaci se ale nemá k placení a útratu z ní teď budou provozovatelé barů a restaurací vymáhat soudní cestou.

Poprvé na ženu strážníci narazili zhruba před týdnem. Obsluha restaurace v centru Děčína oznámila na tísňovou linku městské policie, že má problém s jednou zákaznicí, která se nemá k placení. „Hlídka na místě zjistila, že žena propila a projedla téměř čtyři sta korun. Totožnost hlídka podle zákona předala obsluze, která bude částku vymáhat občanskoprávní cestou,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. První kontakt se strážníky ale žena zjevně nepovažovala za ponaučení a hned druhý den vyrazila do děčínských restaurací znovu. Obsluha baru v centru Děčína volala na tísňovou linku, že zákaznice se zdráhá zaplatit za zkonzumované pivo a alkohol. „Jednalo se opět o stejnou ženu jako předešlý den. Objednala si pivo a tvrdý alkohol a neměla na zaplacení. Před strážníky z kabelky vytáhla zhruba sedmdesát korun, které předala obsluze. Rozdíl bude provozovatel baru opět vymáhat soudně,“ řekl ředitel.

Jen necelé tři hodiny poté žena opět zamířila do jiné restaurace, ve které zkonzumovala alkohol za dvě stě padesát korun a opět nezaplatila. Tentokrát společně se strážníky přijela na místo i hlídka Policie ČR, kterou přivolala dozorčí služba.

„Ta řešení události převzala a bude posuzovat, zda věc bude dále řešit jako přestupek proti majetku nebo zda bude jednání ženy posuzovat v trestněprávní rovině. Ovšem, ani postup Policie ČR a hrozba trestu zatím evidentně není zárukou toho, aby žena se svým počínáním přestala. Jen dva dny nato jsme řešili podobný problém. Jedná se evidentně o člověka s problémem se závislostí na alkoholu,“ dodal Horák.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín